SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalci mahkeme, Sudak Kırım Tatar Bölge Meclisi Başkanı hakkında açılan davayı düşürdü

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2022 10:34
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2022 10:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalci mahkeme, Sudak Kırım Tatar Bölge Meclisi Başkanı hakkında açılan davayı düşürdü

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın sözde Sudak Kent Mahkemesi, Sudak Kırım Tatar Bölge Meclisi Başkanı İlver Ametov hakkında açılan davayı düşürme kararı aldı. İlver Ametov hakkında 2019 yılında soruşturma açılmıştı.

Kırım’ın Kremlin kontrolündeki sözde Sudak Kent Mahkemesinde dün Rus işgalcilerin, Sudak Kırım Tatar Bölge Meclisi Başkanı İlver Ametov’a karşı açtığı dava görüldü. Duruşmadan sonra açıklama yapan avukat Aleksey Rostovtsev, “Mahkeme, İlver Ametov’un faaliyetlerinde bir suç unsuru bulamadı ve evindeki müzede bulunan bir nesneyi gönüllü olarak iade etmesi nedeniyle davayı düşürme kararı aldı.” dedi.

SUDAK KIRIM TATAR BÖLGE MECLİSİ BAŞKANI İLVER AMETOV’A BASKILAR

Rus işgalciler tarafından 27 Eylül 2019 tarihinde Sudak şehrinde yaşayan Kırım Tatar Bölge Meclisi Başkanı İlver Ametov’un evinde ve sahip olduğu işletmesinde arama yapılmıştı. Arama sırasında 1833-1933 yılları arasında yapılmış dört süngü bıçak dahil olmak üzere birkaç antika silaha el konulmuştu. Aramadan sonra işgalciler, 20 yıldan uzun süredir antik silahların koleksiyonculuğunu yapan Ametov’u güya “yasa dışı silah satın almakla ve depolamakla” suçlamıştı.

Suçlu bulunması halinde İlver Ametov’a üç yıla kadar hapis cezası verilebilecek. Daha önce işgalcilerin, Sudak Kırım Tatar Bölge Meclisi Başkanı İlver Ametov’u, “kesici silahları depolamakla” suçlamak istediği ancak planlarının başarısızlıkla sonuçlandığı bildirilmişti. Ancak bundan sonra işgalciler İlver Ametov’u birkaç sefer alıkoymuştu. Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı Nariman Celal, Mayıs 2020’de yaptığı açıklamada, İlver Ametov’un 6 ay içinde 4 defa mahkemeye çıkarıldığını ve onun toplam 275 bin ruble para cezasına çarptırıldığını bildirmişti.

Sudak Kırım Tatar Bölge Meclisi Başkanı İlver Ametov’a göre, işgalci yönetim sergilediği siyasi tutum ve yürüttüğü sivil faaliyetleri yüzünden kendisine karşı bu şekilde baskı uyguluyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.