SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalci mahkeme, Kırım Tatarı Emil Ziyadinov'un tutukluluk süresini uzattı

İşgalci mahkeme, Kırım Tatarı Emil Ziyadinov'un tutukluluk süresini uzattı

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2020 22:08
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2020 22:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalci mahkeme, Kırım Tatarı Emil Ziyadinov'un tutukluluk süresini uzattı

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da Akmescit kentindeki sözde Kiyevskiy Bölge Mahkemesi, işgalcilerin Kırım Tatarlarına baskı uygulamak amacıyla kurguladığı “Hizb-ut Tahrir davası” çerçevesinde alıkonulan Kırım Tatarı Emil Ziyadinov’un tutukluluk süresini uzattı. Ziyadinov, 1 Mart 2021 tarihine kadar tutuklu kalmaya devam edecek. 

Kırım Dayanışması sivil teşkilatı, Kırım’ın sözde Kiyevskiy Bölge Mahkemesinde bugün Kırım Tatarı Emil Ziyadinov’un davasının görüldüğünü bildirdi. Yapılan duruşma sırasında sözde mahkeme Ziyadinov’un tutukluluk süresini üç ay uzatma kararı aldı.

SİYASİ TUTSAK EMİL ZİYADİNOV 1 MART 2021'E KADAR TUTUKLU

Böylece Ziyadinov, 1 Mart 2021 tarihine kadar tutuklu kalmaya devam edecek. Konu ile ilgili açıklama yapan avukat İslam Velilayev, duruşmanın açık bir şekilde yapıldığını ancak Emil Ziyadinov’a destek vermek isteyen Kırım Tatarlarının koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler bahanesiyle mahkeme salonuna alınmadığını anlattı. Avukat mahkeme salonuna sadece Emil Ziyadinov’un annesi ile eşine girmesine izin verildiğini dile getirdi.

TOPLU BASKINLAR SONUCU 7 KİŞİ ALIKONULDU

Bilindiği üzere, işgalci güçler 7 Temmuz 2020 tarihinde sabah erken saatlerde bir dizi eve baskın düzenledi. Baskınlar sonucu 7 kişi alıkonuldu. Ertesi gün işgalci mahkeme görme engelli Aleksandr Sizikov hakkında ev hapsi ve 6 Kırım Tatarı Alim Sufyanov, Seyran Hayretdinov, Zekeriya Muratov, İsmet İbragimov, Vadim Bektimirov ve Emil Ziyadinov hakkında tutukluluk kararı aldı. İşgalciler Kırım Tatarlarını Rusya Ceza Kanununun 205.5. maddesinin 1. ve 2. fıkrası uyarınca Rusya’da terör örgütü olarak kabul edilen bir örgütü organize etmekle ve örgütün faaliyetlerine katılmakla suçluyor.

 Kırım Dayanışması teşkilatı aktivisti Emil Ziyadinov daha önce Kırım Tatar siyasi tutsaklara destek verdiği için para cezalarına çarptırılmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.