SON DAKİKA
Hava Durumu

Hamzin: ''Siyasetçilerin tutumu yüzünden Kırım Tatarlarının sorunu çözülmüyor''

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2011 12:53
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2011 12:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Hamzin: ''Siyasetçilerin tutumu yüzünden Kırım Tatarlarının sorunu çözülmüyor''
LVİV, 09.09.2011 (QHA) – Kırım Tatar Milli Meclisi Dış İlişkiler Bölümü Başkanı Ali Hamzin, Kırım Tatar halkının sorunlarının Ukraynalı siyasetçilerin, belli derecede de Ukrain toplumunun tutumu yüzünden çözülmediğini ileri sürdü.

QHA Lviv muhabirinin verdiği bilgiye göre, Lviv’de 7 Eylül’de Kırım Tatar Kültür Günleri çerçevesinde düzenlenen “Kırım Tatarlarına Ukrayna niçin lazım?” konulu seminere katılan Ali Hamzin, Kırım Tatarlarının her zaman Ukrayna’nın bağımsızlığını ve toprak bütünlüğünü desteklediğini kaydetti.

“Bugün aydın ve liderlerden, Kırım Tatarlarının milli meselelerine olan tutmunu öğrenmek isterdik” diyen Hamzin, Kırım’da faaliyet gösteren Rusya yanlısı sözde Kırım kozaklarının bölgede istikrarsızlık faktörü olduğunu, bu yüzden iktidarın bu gereken şekilde tepki vermesi gerektiğine dikkati çekti.

Kırım Tatar Milli Meclisi 1. Başkan Yardımcısı refat Çubarov ise yaptığı konuşmada, Kırım kozaklarının, çabucak paramiliter birliklere dönüşebilecek strüktür olduğu fikrini dile getirdi.

Lviv’de, 6 ile 10 Eylül tarihleri arasında Kırım Tatar Günleri yapılıyor. Program, Kırım Tatar Milli Meclisi, USAID’in “Yerel Yatırımlar ve Milli Rekabet Edebilirlik” projesi, JHVA Alışveriş Merkezi ve Pro.mova uzman şirketinin desteğiyle organize edildi.

Safiye Grin - Yunus Kırımlı

QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.