SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalci güçler tarafından kaçırılan 5 Kırım Tatarının bulunduğu yer belli oldu

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2021 08:13
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2021 08:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalci güçler tarafından kaçırılan 5 Kırım Tatarının bulunduğu yer belli oldu

İşgalci güçlerin, 3-4 Eylül’de, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Nariman Celal de dahil olmak üzere alıkoyduğu 5 Kırım Tatarının tutulduğu yer belli oldu.

Rus baskı mekanizması işgal altındaki Kırım’da yaşayan Kırım Tatarlarını hedef almaya devam ediyor. Son iki günde işgalci güçleri, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Nariman Celal de dahil olmak üzere 5 Kırım Tatarını alıkoydu. İlk Kırım Tatarının alıkonulmasında bir buçuk gün geçtikten sonra işgalcilerden alıkonulan Kırım Tatarlarının bulunduğu yere dair açıklama yapıldı. Sözde soruşturma görevlisi Vitaliy Vlasov, avukat İslam Velilayev’e yaptığı açıklamada alıkonulan 5 Kırım Tatarının FSB binasında tutulduğunu bildirdi.

40 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bilindiği gibi, işgalci güçler, son iki gün içinde alıkonulan Kırım Tatarların bulunduğu yeri öğrenmek için Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) sözde Kırım Müdürlüğü binası önünde toplanan Kırım Tatar aktivistlere müdahale etti. Yaşlılar ve kadınlar dahil yaklaşık 40 kişiyi alıkoyan Rus işgalcilerin, bir Kırım Tatarını da darp ettiği öğrenildi. Gözaltına alınanlar arasında Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Merkez Seçim Komisyonu Başkanı Zair Smedlâyev'in de olduğu aktarıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.