SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalci güçler Kırım Dayanışması Koordinatörü Mustafa Seydaliyev'i alıkoymaya devam ediyor

İşgalci güçler Kırım Dayanışması Koordinatörü Mustafa Seydaliyev'i alıkoymaya devam ediyor

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2021 15:13
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2021 15:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalci güçler Kırım Dayanışması Koordinatörü Mustafa Seydaliyev'i alıkoymaya devam ediyor

Rus işgali altındaki Kırım’da 12 gün süren tutukluluğun ardından serbest bırakılan Kırım Tatar avukat Edem Semedlâyev’i karşılamaya gelen ve daha sonra tutuklanan Kırım Tatarları arasında bulunan Kırım Dayanışması sivil toplum teşkilatı koordinatörü Mustafa Seydaliyev, işgalci güçler tarafından alıkonulmaya devam ediyor. Dün serbest bırakılması beklenen Seydaliyev’in tutukevinden çıkarken tekrar alıkonulduğu bildirildi.

Rus işgali altındaki Kırım’da, 23 Kasım 2021 tarihinde tutukevinden bırakılan avukat Edem Semedlâyev’i karşılamaya gelen 30’dan fazla Kırım Tatarı alıkonulmuştu. Daha sonra, işgalci mahkeme, alıkonulan Kırım Tatarlarının 12’si hakkında “tutuklama cezası” kararı aldı. Tutuklananlar arasında Kırım Dayanışması Koordinatörü, sivil savunmacı Mustafa Seydaliyev de bulunuyordu. Tutuklama süresi sona eren Kırım Tatar aktivistin, dün serbest bırakılması gerekiyordu ancak işgalci güçler yeni bahaneler uydurarak Kezlev’deki tutukevinden çıkan Seydaliyev’i tekrar alıkoydu. Kırım Dayanışması sivil teşkilatı koordinatörünün bugün işgalci mahkemeye çıkarılması planlanıyor.

İŞGALCİ MAHKEMEDEN KIRIM TATAR SİYASİ TUTSAKLARI SAVUNAN AVUKATA HAPİS CEZASI

Rus işgali altındaki Kırım’ın Akmescit kentindeki sözde Merkez Bölge Mahkemesi, 11 Kasım 2021 tarihinde, Kırım Tatar avukat Edem Semedlâyev’i güya “polis görevlisinin talebine uymamak ile” suçlu bularak hakkında 12 gün tutukluluk ve 4 bin ruble para cezası kararı verdi.

KIRIM’DA RUS İŞGALCİ POLİS GÖREVLİLERİNDEN KIRIM TATARI AVUKATA İKİ AYRI SUÇLAMA!

Sözde Kırım Garnizonu Askeri Mahkemesi binası önünde 25 Ekim’de alıkonulan Kırım Tatarlarına hukuki destek vermek üzere polis karakoluna gelen Semedlâyev ses kaydı almaya başladı. Ancak yasalar buna izin vermesine rağmen sözde polis görevlileri, avukat Semedlâyev’den ses kayıt cihazını kapatmasını istedi. Semedlâyev, söz konusu talebin yasa dışı olduğuna dikkat çektikten sonra sözde polis, avukat hakkında Rusya İdari Suçlar Kanununun 19.3 maddesi çerçevesinde (polis görevlisinin talebine uymamak) tutanak tuttu. 

Daha sonra, polis görevlileri kayıt cihazına ulaşmak için Semedlâyev’den üzerindeki kıyafetleri çıkarmasını istedi. Semedlâyev, ceplerinde olan her şeyi çıkarmaya hazır olduğunu belirtti. Ancak dini inançları yüzünden tamamen soyunmayı reddetti. Polis görevlisi Şambazov, soyunma talebi için Semedlâyev’in vücudunda aşırılıkçı dövmelerin bulunması ihtimalini neden gösterdi ve Semedlâyev söz konusu talebi reddettiği için hakkında aynı suçlamayla bir tutanak daha tutuldu.

Rus işgali altındaki Kırım’da sözde Merkez Bölge Mahkemesi, 27 Ekim 2021 tarihinde, avukat Semedlâyev hakkında tutulan idari tutanakları sözde polise geri gönderme kararı aldı. İşgalci mahkeme, tutanakların tekrar hazırlanmasını istedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.