SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalci güçler kaçırdıkları Kırım Tatarı Kurtumer Çalgozov’u iş birliğine zorladı

İşgalci güçler kaçırdıkları Kırım Tatarı Kurtumer Çalgozov’u iş birliğine zorladı

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2022 15:21
Haber Güncellenme Tarihi: 05.01.2022 17:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalci güçler kaçırdıkları Kırım Tatarı Kurtumer Çalgozov’u iş birliğine zorladı

Rus işgali altındaki Kırım’da, 14 Aralık 2021 tarihinde, işgalci güçler tarafından alıkonulan Kırım Tatarı Kurtumer Çalgozov, FSB’nin tehdit ederek kendisini iş birliğine zorladığını anlattı. FSB tarafından alıkonulurken kendisine verilen tüm kağıtları imzaladığını aktaran Çalgozov, “Ben muhbir olmak istemiyorum” ifadelerini kullandı.

İşgalci güçler, 14 Aralık 2021 tarihinde, Kırım Tatarı Kurtumer Çalgozov’un evine baskın düzenledi. Baskından sonra sabah erken saatlerde alıkonulan Çalgozov, aynı gün akşam saatlerde serbest bırakıldı. Kırım Dayanışması teşkilatına açıklamalarda bulunan Kırım Tatarı, alıkonulduktan sonra bilinmeyen bir yere götürüldüğünü ve yalan makinesine bağlanarak sorgulandığını anlattı. Çalgozov, yalan makinesinden sonra gözlerininkapatıldığını, kendisinin sandalyeye bağlandığını ve hakkında bir dava açmakla tehdit edilerek iş birliğine zorlandığını aktararak şunları kaydetti:

“Bana: ‘Sana 10 dakika veriyoruz. Hayatın kötüleşecek ve hapse atılacaksın veya bizimle çalışacaksın ve normal hayatına devam edeceksin’ dediler.”

"MUHBİR OLMAYA NİYETİM YOK"

Çalgozov serbest bırakıldıktan sonra alıkonulmasıyla ilgili açıklamalarda bulunmak istemedi. Ancak işgalci güçler tarafından kaçırılarak işkenceye maruz bırakılan Kırım Tatarı Nariman Ametov’un açıklamasından sonra Rus işgalci güçlerin baskısı altında kabul etmek zorunda kaldığı şartları anlatmaya karar verdi. Tehdit edildiği için işbirliği yapmaya dair belgeler imzaladığını belirten Çalgozov, “Muhbir olmaya niyetim yok” diye kaydetti.

İŞGALCİLERİN KIRIM TATARLARINA YÖNELİK ZULMÜ DEVAM EDİYOR

Rus işgali altındaki Kırım’da işgalci güçler, 17 Aralık 2021 tarihinde sabah erken saatlerde Eski Kırım (Starıy Krım) kentinde yaşayan Kırım Tatarı Nariman Ametov’un evine baskın düzenledi. İşgalci güçler, evde arama yaptı ve Nariman Ametov’u alıkoydu. Kırım Dayanışmasına konuşan Nariman Ametov, alıkonulduktan sonra işgalci görevlilerin, kafasına bir çuval geçirdiğini ve bilinmediği bir yere götürüldüğünü anlattı. Ametov, Bodruma benzeyen bir yere götürüldüğünü ve kendisine elektrik işkencesinin uygulandığını anlattı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.