SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalci güçler bir Kırım Tatarını kaçırdı

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2021 22:14
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2021 22:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalci güçler bir Kırım Tatarını kaçırdı

Rus işgalciler, çeşitli bahanelerle Kırım Tatarlarına baskı uygulamaya devam ediyor. İşgalci güçler bu sabah erken saatlerde Kırım Tatarı Eldar Odamanov’un evinde arama düzenledi. Arama bittikten sonra alıkonulan Odamanov’un bulunduğu yer hala bilinmiyor.

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’daki işgalci güçler, bu sabah saatlerinde, Akmescit (Simferopol) kentine bağlı Anğara (Perevalnoye) köyünde yaşayan Kırım Tatarı Eldar Odamanov’un evine baskın düzenledi. Kırım Dayanışması sivil toplum teşkilatından yapılan açıklamaya göre, işgalci güçler saat 6.00’da Odamanov’un evinde arama düzenlemeye başladı. Saat 7.20’de arama sona erdi. Arama sonrasında evde bulunan iki bilgisayar, iki telefon ve iki flash sürücüye el konuldu. Ayrıca FSB (Rusya Federal Güvenlik Servisi) görevlileri Eldar Odamanov’u alıkoydu. Arama yapan görevliler Kırım Tatarını Merkez Polis Şubesine götürüldüğünü bildirdi. İşgalciler arama gerekçesi olarak Anğara köyündeki doğal gaz hattında gerçekleşen patlamayı öne sürdü.

SABAHTAN BERİ HABER ALINAMIYOR

Öte yandan Eldar Odamanov’un eşi Safiye Mamutova, Merkez Polis Şubesini aradığında eşinin orada tutulmadığını öğrendi. Mamutova, FSB Başmüdürlüğüne ve diğer polis şubeleri aradığını ama eşini hiç bir yerde bulamadığını bu yüzden polise eşinin kaçırılması ile ilgili dilekçe yazdığını aktardı. Safiye Mamutova bu sabah 9.30’dan beri eşinin alıkoyulduğu yeri tespit etmeye çalıştığını ancak eşinden hala haber alamadığını vurguladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.