SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye’deki Kırım Tatarlarının gurur duyacağı bayan futbol takımı var

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2015 15:58
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2015 21:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye’deki Kırım Tatarlarının gurur duyacağı bayan futbol takımı var

Türkiye’nin Aksaray iline bağlı Hamdiye kasabasında Kırım Tatarlarından oluşan bayan futbol takımı, Hamidiye Spor Bayan Futbol Takımı Aksaray bölgesini ve bütün Türkiye'de yaşayan Kırım Türklerini gururla temsil ediyor.

Aksaray'daki Kırım Tatar işadamlarından, Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Aksaray Şubesi Başkanı Mesut Eriş, QHA’ya yaptığı açıklamada, Türkiye'de Kırım Türklerinin yaşadığı Aksaray iline bağlı Hamidiye kasabasının takımı olan Hamidiye Spor Kulübü’nün 1990 yılında kurulduğunu, 2013-2014 sezonuna kadar erkek futboluna ağırlık verirken 2014-2015 futbol sezonunda bayan futbolunda faaliyetlerine devam ettiğini bildirdi.

Türkiye'nin orta Anadolu bölgesin orta ölçekli şehirlerinden sadece Aksaray ilinde olan bayan futbol takımı, 6-7-8. Sınıfta okuyan Kırım Tatar kızlarından oluşuyor. Aksaray Kırım Derneği’nin zaman zaman sponsorluk desteği veren takım, şimdi Türkiye Futbol Federasyonu kadınlar futbol 3. ligi 3 grupta mücadele ediyor.

Takımın bu noktaya gelmesi Hamidiye ortaokulu beden eğitimi öğretmeni ve takım teknik sorumlusu Osman Yatkın'ın göstermiş olduğu emek ve fedakârlığın sonucu olduğunu ifade eden Mesut Eriş, “Takımın kadrosunu kasabanın kızları oluşturmaktadır. Tabiri caizse, başka bir bakış açısından Hamidiye Spor Bayan Futbol takımı Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan bütün Kırım Tatar Türklerini temsil etmektedir demek yanlış olmaz. Dolayısı ile Hamidiye Spor Bayan Futbol Takımı futbolcuları ve takımın teknik sorumlusu Sayın Osman Yatkın kardeşimiz bu gururu haklı olarak yaşamakta, başarılarını ve mutluluklarını Hamidiyeli köydeşleriyle olduğu kadar Türkiye’deki bütün Kırım Türkleri ile paylaşmaktadırlar” diye kaydetti.

Geçtiğimiz hafta Zonguldak Spor Bayan futbol takımını 4-2 yenen Hamidiye Spor Bayan Futbol takımı, bu hafta Ankara deplasmanında Mamak Türközü stadında Ankara Metrepol Spor takımı ile karşılaşacak.

Mesut Eriş, Hamidiye Spor Bayan Futbol takımının, Ankara’da yapılacak maçta başkentte yaşayan Kırım Tatarlarının ilgi ve desteklerini beklediğini belirtti.

Hamidiye Spor Bayan Futbol Takımı kadrosu aşağıdaki gibi:

1. Sena Partal
2.Gamzegül Öztürk
3.Gülşah Kurt
4. Büşra Kaya
5. Aslıhan Kaşıkçı
6. Burcu Yıldırım
7.Çiğdem Şenal
8.İrem Selen Kafalı
9. Ayşe Gökaltın
10. Emine Uygun
11. Heybet Cirit
12. Cafiye Şahan
13.Ayşenur Çetinkaya
14. Rümeysa Kurt
15. Seher Çağlayan
16. Kübra Kaya
17. Rukiye Koç
18. Merve Fidan

Teknik sorumlu: Osman Yatkın

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.