SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgal edilen Kırım’da toplu baskın: Bir Kırım Tatarı daha alıkonuldu

Rusya Federal Güvenlik Servisinin (FSB), bu sabah işgal altındaki Kırım’da bir Kırım Tatarı daha alıkoyduğunu bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2020 18:11
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2020 18:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgal edilen Kırım’da toplu baskın: Bir Kırım Tatarı daha alıkonuldu

Rusya Federal Güvenlik Servisinin (FSB), bu sabah işgal altındaki Kırım’da bir Kırım Tatarı daha alıkoyduğunu bildirildi.

Ukrayna Parlamentosu İnsan Hakları Yetkilisi (Ombudsman) Lyudmila Denisova konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Aluşta’da yaşayan Kırım Tatarı Zekeriya Muratov’un evinde de bu sabah arama yapıldığını ve daha sonra onun alıkonulduğunu bildirdi.

İKİ AY ÖNCE FSB, MURATOV’A İŞBİRLİĞİ TEKLİFİ YAPTI

Evlerinde yapılan aramayla ilgili Kırım Dayanışması teşkilatına konuşan Zekeriya Muratov’un eşi Nina Malik, işgalci güçlerin gece saat 03.00’de evlerine baskın düzenlediğini belirtirken, "Her tarafı alt üst ettiler. Bir kitap bulduklarını söylediler. Zekeriya kitabın ona ait olmadığını söyledi… Bir de iki hafta önce Akmescit’ten bir adam gelmişti; eşime fotoğraflar gösterdi ve işbirliği yapmayı teklif etti. Eşim teklifi reddetti. Ama adam ona: ‘Yine de seni hapse atacağım’ dedi. Ve işte bugün olanları biliyorsunuz." diye anlattı.

İŞGALCİLER DİLAVER MEMETOV HAKKINDA ARAMA EMRİ ÇIKARDI

Öte yandan Denisova, sabah düzenlenen baskın sırasında evinde bulunamayan Dilaver Memetov hakkında arama emri çıkarıldığını kaydetti. İnsan hakları Yetkilisi, FSB'nin daha önce mayıs ayında işgal edilen Kırım’dan Ukrayna anakarasına geçmek isteyen Memetov’un güya belgelerindeki bir sorun bahanesiyle yarımadadan çıkmasına izin vermediğini bildirdi.

SAHTE KANIT YERLEŞTİRİLDİ

Bununla birlikte Denisova, Kırım’da bugün FSB tarafından alıkonulan 7 kişinin evine sahte kanıt olarak Rusya’da yasaklı olan kitapların yerleştirildiğini aktardı.

TOPLU BAKINLAR SONUCU 7 KİŞİ ALIKONULDU

Bilindiği üzere, işgalci güçler bu sabah erken saatlerde bir dizi eve baskın düzenledi. Baskınlar sonucu 6 kişinin alıkonulduğu bildirilmişti. Zekeriya Muratov’la birlikte bugün alıkonulan kişilerin sayısı 7’ye çıktı.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.