SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgal edilen Kırım'da bir şarap fabrikası daha satışa çıkarıldı

İşgal edilen Kırım'da bir şarap fabrikası daha satışa çıkarıldı

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2021 20:54
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2021 20:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgal edilen Kırım'da bir şarap fabrikası daha satışa çıkarıldı

Rus işgali altındaki Kırım’ın işgalci yönetimi, yarımadanın zenginliklerini yağmalama girişimlerine bir yenisini daha ekledi. İşgalcilerin Kefe’de (Feodosiya) bulunan Koktebel Şarap Fabrikasını satışa çıkardığı bildirildi.

Massandra üzüm yetiştiriciliği ve şarap üretim işletmesini Putin’in yakın arkadaşına satan Kırım'ın işgalci yönetimi, şimdi de Koktebel Şarap Fabrikasını satışa çıkardı. Rus basında dün çıkan haberlere göre, fabrikanın başlangıç ​​fiyatı yaklaşık 100 milyon ruble (10,3 milyon TL) olarak belirlendi. Açık artırmanın 26 Ocak 2021 tarihinde yapılacağı bildirildi.

İŞGALCİLER KIRIM’IN EN BÜYÜK ŞARAP İŞLETMESİNİ SATTI

Kırım’ın en eski ve en büyük şarap üreticisi Massandra, işgalcilerin 2014 yılında yarımadayı işgal etmesinden sonra "kamulaştırılmıştı". Hatırlanacağı üzere,14 Aralık 2020 tarihinde, Kırım’ın işgalci yönetiminin , 19. yüzyılda kurulan ve şarap koleksiyonu ile Guinness Dünya Rekorlar Kitabına giren Massandra üzüm yetiştiriciliği ve şarap üretim işletmesini sattığı bildirildi. İşletmeyi Yujnıy Proekt şirketinin satın aldığı duyuruldu.

DAHA ÖNCE DE ŞAMPANYA FABRİKASINI SATIN ALMIŞTI

Aralık 2017’de aynı şirket, Sudak’taki Novıy Svet şampanya fabrikasını satın almıştı. Yujnıy Proekt şirketinin hisselerinin yüzde 99,9’u Rossiya Bank’a aittir. Rossiya Bank’ın kuruculardan biri Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yakın dostu Rus milyarder iş insanı Yuriy Kovalçuk’tur. Kovalçuk, medyada “Vladimir Putin’in kişisel bankacısı” olarak adlandırılıyor. Kırım’ın işgalinden sonra, Mart 2014’te Kovalçuk, ABD Hazine Bakanlığının yaptırım listesine dahil edildi. Şu an işgal altındaki  Kırım’da faaliyet gösteren Rossiya Bank’a karşı da yaptırımlar uygulanıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.