SON DAKİKA
Hava Durumu

"Türkiye'nin Planı iddialı ancak uygulanamaz değil"

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz, Türkiye-AB Zirvesi'nin ardından düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’nin AB müzakerelerinin canlandırılmasını desteklediklerini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2016 09:59
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2016 08:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
"Türkiye'nin Planı iddialı ancak uygulanamaz değil"

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz, AB-Türkiye eylem planında öngörülen adımların bir an önce yaşama geçirilmesini desteklediklerini kaydederek "Eylem planı oldukça iddialı ancak uygulanamaz değil" dedi.

Schulz, Türk tarafının, AB-Türkiye Zirvesi'nde 3 milyar avroluk ek yardım talebinde bulunduğunu belirterek, üye devletlerin ek yardıma karar vermesi durumunda AP'nin kendi karar süreçlerini hızlandırmaya çaba göstereceğini ifade etti. 

Avrupa Parlamentosu olarak sığınmacı krizinin çözümü kapsamındaki işbirliği ile Türkiye’nin AB üyelik süreci konularının birbirinden ayrılması gerektiğini düşündüklerini kaydeden Schulz, AB-Türkiye eylem planı kapsamındaki vize serbestisi konusuna da değindi. Schulz, bu alanda koşulların karşılanmasının önemli olduğunu belirterek kendilerinin de parlamentodaki yasal süreçleri hızlandırmaya hazır olduklarını da kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.