SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgal altındaki Kırım'da zorla kaybedilen insanlar için Kıyiv’de destek eylemi

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2021 17:48
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2021 17:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgal altındaki Kırım'da zorla kaybedilen insanlar için Kıyiv’de destek eylemi

KrımSOS sivil toplum teşkilatı, işgalden sonra Kırım’da kaçırılan ve hala bulunamayan Kırım Tatarlarına dikkat çekmek için her ay eylem düzenlemeye devam ediyor. Aktivistler bu ay Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’deki Rus Büyükelçiliği binasının önünde, “Döndüğünüz Zaman” isimli 60. eylem düzenledi.

Rusya Federasyonu’nun 2014 yılında Kırım’ı işgal etmesinden sonra, yarımadada zorla kaybedilen insanlara destek amacıyla Kıyiv’de bugün “Döndüğünüz Zaman” adlı eylem yapıldı. Eylemin organizatörü KrımSOS sivil toplum teşkilatından yapılan açıklamada, "Bugünkü eylemin amacı; zorla kaybedilen insanları hatırlatmak, onlara ve ailelerine destek vermek, kaybolanların er yada geç evlerine döneceklerine dair umut vermek amacıyla düzenlendi." diye belirtildi.

"RUS POLİSİ KAYIPLARIN AKIBETİNİ BİLİYOR"

Eylemde konuşan KrımSOS sivil teşkilatı Temsilcisi Yevgen Yaroşenko, Kırım’ın işgalci yönetiminin insan kaçırma taktiğini işgale karşı çıkan insanlara baskı uygulamak için kullandığını vurgulayarak, "Gerçeğin aranması gerektiğini, zorla kaybedilen ve hala bulundukları yerinin belli olmadığı 15 kişinin bulunması için tüm ulusal ve uluslararası araçların harekete geçirilmesi gerektiğini hatırlatmak üzere burada bir kere daha toplandık. Rusya’yı birçok sorumuza cevap vermeye zorlamak için… Rus sözde kolluk kuvvetlerinin bu insanların akıbetini bildiği, ancak bu bilgiyi gizlediği açıktır " diye konuştu.

Bilindiği gibi, 2014 yılından beri Kırım’da 44 insan zorla kaybedildi. Daha sonra bu insanlardan 19’u sağ bulundu, 3’ü hapislerde bulundu, biri iade edildi, 6’sı ölü bulundu. 15 kişinin akıbeti hakkında hala bir şey bilinmiyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.