SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgal altındaki Kırım'da öğrencilere faşizmin gerçek tanımını anlatan öğretmen okuldan atıldı

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2022 15:20
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2022 16:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgal altındaki Kırım'da öğrencilere faşizmin gerçek tanımını anlatan öğretmen okuldan atıldı

Rus işgali altındaki Kırım’da, bir öğretmen öğrencilere Rusya’nın Ukrayna'ya karşı başlattığı işgal saldırısı ile ilgili yaptığı konuşma nedeniyle okuldan kovuldu. Ayrıca sözde polis, öğretmen hakkında inceleme başlattı.

Rus işgali altındaki Kırım’ın Canköy kentindeki 8 numaralı okulda çalışan Coğrafya öğretmeni Kırım Tatarı Susanna Bezaziyeva, öğrencilere Nazizm ve faşizmin tanımlarını doğru anlattığı için okuldan kovuldu. Gratı haber ajansına konuşan Bezaziyeva, “Dersten sonra birkaç kız öğrencinin Ukrayna’daki Nazizm ve faşizm konusunu tartıştıklarını duydum ve ‘Kızlar, Nazizm ve faşizmin ne olduğunu biliyor musunuz? Ukrayna’da vatandaşlar sadece evlerini savunuyor, özgürlükleri ve bağımsızlıkları için mücadele ediyorlar’ dedim.” diye aktardı.

Bir kaç gün sonra öğrencilerin ebeveynlerinin öğretmeni şikayet ettiği ortaya çıktı ve okul yönetimi Bezaziyeva’dan istifa dilekçesi yazmasını talep etti. Ebeveynlerin ve okul yönetiminin baskısından dolayı Bezaziyeva okuldaki görevinden istifa etti. İstifa dilekçesini verdikten bir gün sonra sözde polis görevlileri, öğretmeni alıkoyarak ifadesini almak üzere karakola götürdü. Avukatı olmadığı için ifade vermeyi reddettiğini belirten Bezaziyeva, “Bana bekleyin, ilgili yetkililer sizinle ilgilenecek dediler ve serbest bıraktılar.” dedi.

Daha önce Kırım’ın işgalci yönetiminin öğretmenleri, çocuklar ve gençler arasında silahlı saldırganlığın ve savaşın teşvik edilmesi, haklı gösterilmesi ile ilgili ders düzenlemeye zorladığı bildirilmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.