SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgal altındaki Kırım'da koronavirüs salgını hızla yayılıyor

İşgal altındaki Kırım'da koronavirüs hızla yayılmaya devam ediyor

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2020 22:46
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2020 22:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgal altındaki Kırım'da koronavirüs salgını hızla yayılıyor

Rus işgali altındaki Kırım’ın işgalci yönetimi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına dair son verileri açıkladı. Buna göre, Kırım’da son bir günde 10 kişi koronavirüs nedeniyle vefat etti.

Kırım’ın işgalci yönetiminden bugün yapılan açıklamaya göre, yarımadada son bir günde 345 yeni koronavirüs vakası tespit edildi ve 10 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. 

TOPLAM VAKA SAYISI 20 BİNİ AŞTI

Öte yandan işgalcilerin açıkladığı istatistiklere göre, salgının başından bu yana Kırım’da toplamda 22 bin 296 Kovid-19 vakası tespit edildi ve 487 kişi koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

KIRIM’DAKİ GERÇEK VERİLER GİZLENİYOR!

Bilindiği gibi insan hakları savunucuları, Kırım’da işgalcilerin açıkladığı koronavirüs vaka sayısının gerçeği yansıtmadığı, gerçek vaka sayısının, resmi verilerin çok üzerinde olduğunu ifade ediyor.

İLAÇ YETERSİZLİĞİ YAŞANIYOR

Öte yandan sivil toplum aktivistleri, sosyal medyada yaptıkları açıklamalarda, koronavirüse yakalanan kişilerin sayısının her geçen gün arttığını, Kırım’daki tüm hastanelerin dolu olduğu ve hastalar için ilaç eksikliğinin yaşandığını duyurdu. Aktivistler ayrıca işgalcilerin Kovid-19 nedeniyle vefat edenlerin gerçek sayısını gizlediğine dikkat çekiyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.