SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgal altındaki Kırım’da Kırım Tatar kitap fuarı hazırlıkları başladı

İşgal altındaki Kırım’da Kırım Tatar kitap fuarı hazırlıkları başladı

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2020 13:51
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2020 13:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgal altındaki Kırım’da Kırım Tatar kitap fuarı hazırlıkları başladı

Rus işgali altındaki Kırım’da 13 Eylül 2020 tarihinde İkinci Kırım Tatar Kitap Fuarı etkinliği düzenlenecek. 

İşgal altındaki Kırım'da bu yıl ikincisi gerçekleşecek olan kitap fuarı etkinliği için geri sayım başladı. İlki geçen yıl düzenlenen kitap fuarı kapsamında geçen yıl, 36 yazarın eserleri tanıtılmıştı. Fuarı 4 bin kişi ziyaret etmiş ve ayrıca "Crimean Tatars" sayfasında fuardan yayımlanan canlı yayınları farklı ülkelerde yaşayan 20 binden fazla kişi izlemişti.

KIRIM'DAKİ FUARA KIRIM, UKRAYNA VE TÜRKİYE'DE YAŞAYAN YAZARLARIN YENİ ESERLERİ TANITILACAK

Fuarın organizatörleri olan Nenkecan Kadın Dergisi, Qaradeniz Production ve Yeşil Ada Gösteri Salonu'ndan yapılan açıklamada, "Yarımadada ikinci defa düzenlenen Kırım Tatar kitap fuarının amacı 2018-2020 yılları arasında yayımlanan kitapları tanıtmak ve böylece yeniden kavuştuğu vatanda köklerini salan Kırım Tatar halkının eşsiz kültürünü geliştirme yoluyla ilerlediğini göstermektir.” ifadeleri kullanıldı.

Bu sene düzenlenecek fuarda Kırım, Ukrayna ve Türkiye’de yaşayan yazarların yeni eserlerinin tanıtılması planlanıyor. Organizatörler, koronavirüs salgını nedeniyle fuarı düzenleme konusunda kararsız kaldıklarını ancak Kırımlılardan gelen yoğun istek üzerine tüm önlemleri alarak Kırım Tatar fuarını düzenlemeye karar verdiklerini belirtti.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.