SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgal altındaki Kırım'da hastaneler, yaralı Rus askerleri ile doldu taştı! Sivil hastalar kabul edilmiyor

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2022 18:35
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2022 18:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgal altındaki Kırım'da hastaneler, yaralı Rus askerleri ile doldu taştı! Sivil hastalar kabul edilmiyor

İşgalci Rus birlikleri, son zamanlarda Ukrayna'nın doğu kısmında saldırılar düzenlemeye ve artarak kayıplar vermeye devam ediyor. İşgal altındaki Kırım'da yaralı Rus askerlerin sayısındaki artış nedeniyle sivillerin hastanelere kabulünün durdurulmasına karar verildiği bildirildi. Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı konuyla ilgili, "Hastanelerde, yaralı Rus askerleri için yataklar boşaltılıyor. İşgal altındaki Kırım'da yoğun bir şekilde kan toplanıyor." ifadelerini paylaştı.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, 29 Mayıs 2022 tarihinde işgal altındaki Kırım ile ilgili raporunda, Kırım Özerk Cumhuriyeti'ndeki işgalci yönetimin, yaralı Rus askerlere yatak açmak için hastanelere sivil hastaların kabulünün durdurulmasını emrettiğini bildirdi. Ayrıca, işgalci Rus birliklerinin hijyenik, tıbbi bakımının sağlanması için ek olanaklara ihtiyaç duyduğu vurgulandı.

İŞGAL ALTINDAKİ KIRIM'DA HASTANELER, YARALI RUS ASKERLERLE DOLDU TAŞTI!

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Kremlin yönetimindeki işgalcilerin, Kırım'da hızla artan yaralı Rus asker sayısı nedeniyle sivillerin hastanelere kabulünün durdurulmasına karar verdiğine dikkat çekerek, "İşgal altında bulunan Kırım'daki hastanelerde yaralı askerler için yataklar bşoşaltılıyor. Ayrıca, askerler için donör kanı yoğun bir şekilde toplanıyor." ifadesine yer verildi.

RUS İŞGALCİLERİN ZAİYATI SÜRÜYOR

Ukrayna’ya karşı 24 Şubat'ta geniş çaplı işgal saldırısı başlatan Rusya’nın verdiği zayiat günden güne artıyor. Ukrayna Genelkurmay Başkanlığının, Rus ordusunun kayıplarına dair paylaştığı yeni verilere göre, Rus ordusu savaşın başından bu yana Ukrayna’da 30 bin 150 asker kaybetti. Ayrıca Ukrayna Genel Kurmay Başkanlığı, işgalci Rus birliklerinin Ukrayna'nın doğu kısmındaki Lugansk ve Donetsk bölgelerinde sivilleri ve sivil altyapıları hedef aldığını belirtti.

RUSYA, UKRAYNA’YA SAVAŞ BAŞLATTI

RUSYA UKRAYNA SAVAŞININ NEDENİ! Rusya Ukrayna'ya neden savaş açtı? Savaş  neden çıktı? (Kısaca)

Yayılmacı emelleriyle hareket eden işgalci Rusya, 24 Şubat’ta Ukrayna’ya yönelik başlattığı savaşta üçüncü ayını geride bıraktı. İşgalci Rus ordusu, haksız savaşını sürdürürken Ukrayna ordusu işgal saldırıları karşısında mücadelesine devam ediyor. Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne saldıran Rusya, acımasızca sivilleri hedef alıyor. Yalnızca Buça kentinde 410 sivil sokaklarda Rus işgal güçleri tarafından katledilmiş halde bulundu. İrpin, Mariupol gibi işgalci Rusya’nın ağır katliamlara imza attığı şehirlerden bilgiler toplanmaya devam ediyor. Putin, dünyada pek çok ülke tarafından savaş suçlusu olarak kabul ediliyor. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski) ile ABD Başkanı Joe Biden, Putin’in Ukrayna’da soykırıma imza attığını ve savaş suçlusu olduğunu ilan etti.

Başlattığı savaş yüzünden işgalci Rusya’ya, birçok Avrupa ülkesi yaptırım uyguluyor. Rus ordusu savaşın başından bu yana Ukrayna’daki kritik altyapı tesislerini, havaalanlarını, sivil yerleşim birimlerini bombalıyor. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğinin (BMMYK) verilerine göre, Rusya’nın saldırıları nedeniyle 5 milyonu aşkın Ukrayna vatandaşı komşu ülkelere sığınmak zorunda kaldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.