SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgal altındaki Kırım’da 3. Kırım Tatar Kitap Fuarı hazırlıkları başladı

İşgal altındaki Kırım’da 3. Kırım Tatar Kitap Fuarı hazırlıkları başladı

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2021 11:21
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2021 11:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgal altındaki Kırım’da 3. Kırım Tatar Kitap Fuarı hazırlıkları başladı

Rus yönetiminin işgal altındaki Kırım’da yürüttüğü Ruslaştırma politikasına rağmen Kırım Tatarları ana dillerini ve edebiyatlarını korumak ve geliştirmek için mücadele veriyor. Kırım’da 17 Ekim 2021 tarihinde 3. Kırım Tatar Kitap Fuarı’nın düzenleneceği duyuruldu.

İşgal altındaki Kırım’da bu yıl Üçüncü Kırım Tatar Kitap Fuarı etkinliği gerçekleşecek. Fuar organizatörleri yaptığı açıklamada, etkinliğe katılmak isteyenlerin başvurularının kabul sürecinin başladığını duyurdu. Bu sene fuarın 17 Ekim’de yapılacağını aktarılan açıklamada, "Yabancı yazarlar fuara katılacaklarını teyit etiler. Dolayısıyla 3. fuarın gerçekten uluslararası fuar olması bekleniyor. Fuara, Kırım ve Kırım Tatarları hakkında 2019-2021 yılları arasında basılan kitaplar kabul ediliyor." diye bildirildi.

“FUARIMIZ ARTIK GÜZEL BİR GELENEĞE DÖNÜŞÜYOR”

Kırım Haber Ajansına (QHA) açıklamada bulunan fuarın organizatörlerinden Nenkecan Kadın Dergisi Baş Editörü Zera Bekirova, "Bu yıl fuar, üçüncü defa düzenlenecek ve etkinlik artık güzel bir geleneğe dönüşüyor. Esas amacımız, Kırım ve Kırım Tatarlarının tarihi ve medeniyeti hakkında herhangi ülkede ve herhangi dilde çıkan kitapları ve bu kitaplarının yazarlarını Kırım’da tanıtmak, Kırım’da Kırım Tatar dilinde basılan kitapları yaygınlaştırmak, Kırım Tatar yazarları ve okurları bir araya getirmek, sohbet ve fikir alışverişi için fırsat sağlamak, küçüklere ana dilde kitap okuma sevgisini aşılamaktır. Gerçek bir kitap bayramı olmasını istiyoruz ve bunun için elimizden geleni yapıyoruz. Bu sene Türkiye, Azerbaycan, Ukrayna, Rusya gibi ülkelerden yazarlar yeni kitaplarını fuarda tanıtacaklarını teyit ettiler. Koronavirüs nedeniyle Kırım’a gelemeyecek yazarlar etkinliğe çevrim içi olarak katılacaklar." diye anlattı.

Fuara katılmak isteyenler book@qaradeniz.com e-mail adresinden başvuru yapabilir.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.