SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgal altındaki Kırım'da 2 yeni koronavirüs vakası tespit edildi

İşgal altındaki Kırım'da 2 yeni koronavirüs vakası tespit edildi!

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2020 15:16
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2020 15:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgal altındaki Kırım'da 2 yeni koronavirüs vakası tespit edildi

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da iki yeni koronavirüs vakası tespit edildi.

Kırım’ın sözde Başkanı Sergey Aksyonov, bugün düzenlenen toplantıda yaptığı açıklamada, koronavirüs vakalarının tespit edildiği iki kişinin de Moskova’dan geldiğini duyurdu. Aksyonov, "Bir kişi Moskova’dan gelen Kırım sakini, diğeri ise akrabalarını ziyaret etmek için Kırım’a gelen bir Moskovalı." diye bildirdi.

KIRIM'DA VAKA SAYISI 23 OLDU

Böylece işgal edilen Kırım’daki toplam koronavirüs vaka sayısı 5’i Akyar’da olmak üzere toplam 23’e çıktı. Koronavirüsü yenmeyi başaran 2 kişinin de bugün hastaneden taburcu edilmesi bekleniyor.

Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumunun (Rospotrebnadzor) sözde Kırım Müdürlüğü Başkanı Natalya Penkovskaya, koronavirüs vakasının tespit edildiği iki kişinin de uçakla yarımadaya geldiğini ve onlarla temasta olan kişilerin gözetim altına alındığını bildirdi.

Bilindiği gibi, işgal edilen Kırım’da 3-6 Nisan 2020 günleri arasında kişisel tecrit rejimi ilan edilmişti. Kırım'da yaşayan kişilerin evlerden 100 metre uzağa ayrılması yasaklanmıştı.

KIRIM'DA SALGIN DURUMU

Ayrıca Kırım’da halk arasında ve sosyal medyada zencefilin faydaları hakkında bilgilerin yoğun bir şekilde yayılması sonucu zencefil fiyatında rekor bir artış yaşandı. Doktorlar ve diğer uzmanlar, zencefilin koronavirüsten korumadığını söylemesine rağmen zencefil ve limon fiyatları yükselmeye devam ediyor.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.