SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgal altındaki Akyar’da Rus işgalcilere karşı koyan bir partizan hareketi, hızla ivme kazanıyor

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2022 17:43
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2022 17:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgal altındaki Akyar’da Rus işgalcilere karşı koyan bir partizan hareketi, hızla ivme kazanıyor

Rus işgali altındaki Akyar (Sivastopol) kentinde, aktif bir şekilde yürütülen Rus propagandasına rağmen Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaşa karşı koyan bir partizan hareketi, hızla ivme kazanıyor. Akyar’da, sözde “Rus dünyası için hayatını kaybedenlerin” anısına dikilen anıta boya döküldü.

2014 yılından beri Rus işgali altında bulunan Akyar’daki insanlar, Rus işgaline karşı direnmeyi sürdürüyor. Gizli bir şekilde direnişlerine devam eden Ukrayna yanlısı aktivistler, işgalci yönetimin, Donbas’ta ölen Rus askerleri anısına Akyar’daki bir parkta dikilen anıta, 6 Nisan 2022 tarihinde boya döktü.

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı geniş çaplı işgal saldırısında, Rus ordusunun tank ve zırhlı araçlarında kullandığı Z ve V harfleri dikkati çekmişti. Daha önce de Ukrayna yanlısı aktivistlerin, Z sembollerinin bulunduğu araçların lastiklerini patlattığı bildirilmişti.

Elde edilen verilere göre Akyar’da, Putin rejiminin Ukrayna’ya yönelik eylemlerinden duyulan memnuniyetsizlik hızla artıyor ve yerel medyada yayılan propaganda bile artık işe yaramıyor.

RUS İŞGALCİLER PROPAGANDAYI ARTIRDI

Kırım Temsilciliği, Kırım’ın işgalci yönetiminin öğretmenlere, çocuklar ve gençler arasında silahlı saldırganlığın ve savaşın teşvik edilmesi ve haklı gösterilmesi ile ilgili ders düzenlemeye zorladığını ayrıca sosyal medyada, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaşı destekleyen paylaşımları beğenmeye zorladığını bildirmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.