SON DAKİKA
Hava Durumu

Irina Vereşçuk: İşgalciler, etnik grupları Herson'dan Kırım'a sürüyor

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2022 15:38
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2022 15:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Irina Vereşçuk: İşgalciler, etnik grupları Herson'dan Kırım'a sürüyor

Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Geçici İşgal Altındaki Toprakların Yeniden Entegrasyonu Bakanı Irina Vereşçuk, Rus işgalcilerin, Herson ve yakınında bulunan etnik grupları işgal altındaki Kırım’a sürmeyi planladığını duyurdu. Vereşçuk, “İşgalciler, Ermenileri, Azerbaycan Türklerini ve Ahıska Türklerini sınır dışı etmek için hazırlık yapıyor.” dedi.

Ukrayna'nın Herson bölgesi sakinleri, işgalci Rus birliklerinin saldırılarına karşı düzenli olarak barışçıl protestolar düzenlemeye devam ediyor. Rus ordusu, sivillere karşı güç ve silah kullanıyor. Her gün gözaltına alınanların sayısı artıyor. Ayrıca Rus işgalciler, bölge sakinlerini kaçırma yöntemini kullanıyor. Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Geçici İşgal Altındaki Toprakların Yeniden Entegrasyonu Bakanı Irina Vereşçuk, 26 Mart 2022 tarihinde işgalcilerin bu sefer etnik Ermenileri, Azerbaycanlıları ve Ahıska Türklerini işgal altındaki Kırım’a süreceğini dile getirdi.

rf IRİNA VEREŞÇUK: İŞGALCİ RUS ORDUSU, KONTROLÜ KAYBETTİĞİNİ ANLIYOR

Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Geçici İşgal Altındaki Toprakların Yeniden Entegrasyonu Bakanı Irina Vereşçuk, “İşgalci Rus birlikleri, kontrolü kaybettiğini anlıyor. Bu nedenle propagandaya başvuruyorlar. İnsanları kontrolleri altında tutmak amacıyla işgal altındaki Kırım'a götürüyorlar. Bundan dolayı, etnik Ermenileri, Azerbaycan Türklerini ve Ahıska Türklerini Herson şehrinden geçici olarak işgal edilen Kırım'a zorla sınır dışı ediyorlar.” ifadesini kullandı.  

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.