SON DAKİKA
Hava Durumu

İnsan hakları aktivistleri: Akmescit tutukevinde ondan fazla hücre karantinaya alındı

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’daki Akmescit tutukevinde en az on hücrenin karantinaya alındığı öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2020 19:15
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2020 19:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İnsan hakları aktivistleri: Akmescit tutukevinde ondan fazla hücre karantinaya alındı

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’daki Akmescit tutukevinde en az on hücrenin karantinaya alındığı öğrenildi. 

İnsan Hakları aktivistlerine göre tutukevinde alıkonulanlar arasında çok pnömoni hastası var, ancak onlara tam bir muayene yapılıp, doğru bir teşhis konulmuyor. 

Kırım İnsan Hakları Grubunun 24 Ekim 2020'de Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, “Kırım’daki tutukevleri tamamen dolu. Örneğin, 10 yatak olduğu hücrelerde 14 kişi alıkonuluyor. Böyle bir durum tutukevinde koronavirüsün hızla yayılmasına yol açıyor.” denildi. 

KIRIMLILARA GEREKEN TIBBİ YARDIM SAĞLANMIYOR

Söz konusu açıklamada Kırım İnsan Hakları Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Olga Skripnik, işgal altındaki Kırım ve Rusya tutukevlerinde alıkonulan Kırımlılara Kovid-19 testi yapılmadığını, gereken koruyucu ekipmanların ve tıbbi yardım sağlanmadığını vurguladığı bildirildi.  

SALGIN DURUMU İNSANLARIN HAKLARINI KISITLAMAK İÇİN KULLANILIYOR

Ceza infaz kurumlarındaki salgın durumunun, özgürlüklerinden mahrum bırakılan kişilerin haklarını kısıtlamak için aktif olarak kullandığını ifade eden Skripnik, “Aslında Kovid-19 ile ilgili durum alıkonulanarın avukatları ile özel konuşmalarını (iletişimini) kısıtlamak için kullanılıyor. Mesela, Rostov-na-Donu'da alıkonulan Kırımlılar tam böyle bir durumla karşılaştı. Onlar avukatlarıyla sadece kısa görüşmeler odasında camdan telefonla görüşebiliyor. Tabii ki de tutukevi görevlileri tüm bu süreci kontrol ediyor. Bahsi geçen eylemlerden ötürü bu insanların hakları ihlal ediliyor.” ifadeleri kullandı. 


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.