SON DAKİKA
Hava Durumu

Eskişehir'de Geleneksel Kırım Gecesi etkinliği düzenlendi

Eskişehir'de düzenlenen Geleneksel Kırım Gecesi etkinliği pek çok davetlinin de katılımıyla gerçekleşti.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2018 09:39
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2018 14:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Eskişehir'de Geleneksel Kırım Gecesi etkinliği düzenlendi

Eskişehir Kırım Türkleri Kültür Yardımlaşma ve Spor Kulübü Derneği'nin her yıl düzenlediği Geleneksel Kırım Gecesi bu sene 20 Ocak tarihinde Eskişehir Buzz Ateşi Balo ve Davet Salonu'nda gerçekleştirildi.

 

Kırım Tatar geleneklerinin yaşatıldığı ve birlik beraberlik havasında geçen Kırım Gecesine Ak Parti Eskişehir milletvekili Emine Nur Günay, CHP Eskişehir milletvekili Utku Çakırözer, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Çifteler Belediye Başkanı Metin Özen, Anadolu Üniversitesi Rektörü Naci Gündoğan ve Eskisehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Ukrayna Ankara Büyükelçisi Andriy Sıbiga,  Türkiye Kırım Tatar Teşkilatları Platformu İcra Kurulu Başkanı Ümit Şilit , Tepreş Ağası Burhan Çifter'in yanı sıra Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde faaliyet gösteren Kırım Derneklerinin yöneticilerinin de bulunduğu 600'ü aşkın davetli katıldı.

Gecenin ilk açılış konuşmasını dernek başkanı Evren Olcay gerçekleştirirken, Türkiye Kırım Tatar Teşkilatları Platformu İcra Kurulu Başkanı Ümit Şilit, Ak Parti Eskişehir milletvekili Emine Nur Günay, CHP Eskişehir milletvekili Utku Çakırözer, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Ukrayna Ankara Büyükelçisi Andriy Sıbiga da geceye ilişkin birer konuşma yaptılar.

Konuşmaların ardından Tepreş Ağası Burhan Çifter'e Ağalık Beratı takdim edildi. 

Aralarında dernek başkanı Evren Olcay'ın da bulunduğu "Kırcımanlar"ın halk oyunları gösterisi oldukça beğenildi.

Eskişehir’in beğenilen seslerinden Seda Gürer, Kırım'ın kıymetli sanatçılarından Zera Kence ve Türkiye'nin sevilen seslerinden Pınar Dilşeker sahne alarak şarkılarıyla konuklara muhteşem bir gece yaşattılar.

Derneğin halk oyunları ekibi de sergiledikleri gösterilerle davetlilerden yoğun alkış alırken gecenin sonlarına doğru derneğin eski ve yeni halkoyuncuları birlikte Kırım Halk Oyunları oynadı.

 

Ayrıca derneğe ve Kırım Tatar camiasına katkılarından dolayı Anadolu Üniversitesi Rektörü Naci Gündoğan'a teşekkür plaketi verildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.