SON DAKİKA
Hava Durumu

Han Camii tehlike altında: İşgalciler "restorasyon" projesini onayladı

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2019 16:30
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2019 16:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Han Camii tehlike altında: İşgalciler "restorasyon" projesini onayladı

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın işgalci yönetimi, sözde restorasyon adı altında Kırım Tatar milli mirası Hansaray’ı tahrip etmeye devam ediyor.

Rusya Kültür Bakanlığına bağlı Kültürel Miras Bilimsel ve Metodolojik Konseyi üyelerinin, Bahçesaray’daki Han Camii’nin sözde restorasyon projesini onayladığı bildirildi.

Kremlin kontrolündeki Kırım’ın sözde Kültürel Mirası Koruma Devlet Komitesinden yapılan açıklamada, Kırım teşkilatı “Kiramet” tarafından hazırlanan “Han Camii Restorasyonu Projesi'ni" onayladığı duyuruldu.

İŞGALCİLER YARIMADADAKİ KIRIM TATAR TARİHİ MİRASI SİLMEYE ÇALIŞIYOR

Rusya, Kırım Tatar mimarisinin dünyadaki tek örneği olan Hansaray'ı, restorasyon adı altında yürüttüğü uygulamalarla tahrip ederken, tam anlamıyla bir kültürel soykırıma imza atıyor. Bölgedeki diğer tarihi Türk izlerinin de silinmesi yönünde kasti bir politika izlediği düşünülüyor.

Daha önce açıklama yapan Bahçesaray Tarih ve Kültür Milli Parkının eski Müdürü Elmira Ablâlimova, yapılan sözde restorasyon çalışmaları sonucu 16. yüzyılda inşa edilen Han Camii’nin büyük zarar gördüğünü ve tarihi görüntüsünün sonsuza kadar kaybedildiğini ifade etmişti.

Kıyiv yönetimi işgalci yönetimin Hansaray’da yürüttüğü sözde restorasyon çalışmalarını defalarca eleştirmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.