SON DAKİKA
Hava Durumu

Emine Ceppar, UNESCO'da Kırım'daki durumu anlattı

Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Ceppar, UNESCO (Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü) 41. Genel Konferansı'nda, Rus işgali altında bulunan Kırım’ın durumu hakkında bilgi verdi. Ceppar, Kırım konusunu gündemde tutmaya devam ettirdiği için örgüte teşekkür etti.

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2021 11:26
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2021 11:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Emine Ceppar, UNESCO'da Kırım'daki durumu anlattı

Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Ceppar, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) 41. Genel Konferansı'nda, Rus işgali altında bulunan Kırım’ın durumu hakkında bilgi verdi. Ceppar, Kırım konusunu gündemde tutmaya devam ettirdiği için örgüte teşekkür etti.

UNESCO 41'inci Genel Konferans çalışmaları 9 Kasım 2021 tarihinde başladı. Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Ceppar, dün
UNESCO 41. Genel Konferansı çerçevesinde yaptığı konuşmada, Rus işgali altında bulunan Kırım’daki insan hakları ihlalleri ve işgalci yönetiminin Kırım’ın kültürel ve tarihi mirasını tehdit eden yıkıcı eylemlerini anlattı. 

Konuşmasında Kırım’daki insan hakları ve uluslararası ihlalleri konularının, örgütün gündeminde kalmaya devam etmesi gerektiğini belirten Ceppar, Ukrayna’nın, eğitim ve ekonomik kaynaklara eşit erişimi sağlamak için devletin kültürel, eğitimsel ve bilimsel kapasitesini kullanarak UNESCO girişimlerine katılmaya hazır olduğunu bildirdi.

UNESCO Genel Direktörü Audrey Azoulay’ın Kırım konusunu örgütünün gündemine tutma çabalarına dikkat çeken Bakan Yardımcısı Ceppar, örgüte Kırım’daki durumu izlemeye devam ettirme kararını kabul ettiği için teşekkür etti.

UNESCO İcra Kurulu, Ekim 2021’de Rus işgali altında bulunan Kırım’daki durumu izlemeye devam etme kararı almıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.