SON DAKİKA
Hava Durumu

Emine Ceppar: Onlarca ülke 2. Kırım Platformu Zirvesi'ne katılacağını teyit etti

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2022 18:11
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2022 18:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Emine Ceppar: Onlarca ülke 2. Kırım Platformu Zirvesi'ne katılacağını teyit etti

Ukrayna, bu sene 23 Ağustos’ta 2. Kırım Platformu Zirvesi’ni düzenleyecek. Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Ceppar, onlarca ülkenin ve uluslararası örgütün 2. Kırım Platformu Zirvesine katılımını onayladığını bildirdi.

Rusya’nın 24 Şubat 2022 tarihinde başlattığı geniş çaplı işgal saldırısının devam etmesine rağmen Ukrayna, Kırım Platformu Zirvesinin ikincisini 23 Ağustos’ta düzenleyecek. Savaş nedeniyle zirve, çevrimiçi formatta gerçekleşecek. Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada zirve hazırlıklarının sona yaklaştığını duyuran Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Ceppar, “Onlarca ülke ve uluslararası örgüt, zirveye yüksek ve en üst düzeyde katılımlarını şimdiden onayladı. Bu, Rusya'nın benzeri görülmemiş saldırganlığının karşısında Ukrayna'ya verilen desteğin sürdürüldüğünün ve güçlendirildiğinin açık bir işaretidir." dedi.

KIRIM PLATFORMU NEDİR?

Kırım Platformu; Ukrayna’nın, Kırım’daki Rus işgaline yönelik uluslararası tepkinin etkinliğini artırmak, artan güvenlik tehditlerine karşı koymak, Rusya’ya uygulanan uluslararası baskıyı artırmak, işgal rejiminin mağdurlarını korumak ve insan haklarının daha fazla ihlal edilmesini önlemek ve Kırım’ın işgalden kurtarılmasını sağlamak amacıyla başlattığı yeni bir danışma ve koordinasyon formatıdır. 

Platformun birkaç seviyede faaliyet göstermesi öngörülüyor; devlet ve hükumet liderleri, dışişleri bakanları, parlamentolar arası işbirliği ve uzmanların işbirliği seviyelerinde. Kırım Platformu, Kıyiv’de 23 Ağustos 2021 tarihinde düzenlenen açılış zirvesi ile resmi olarak faaliyete başladı. Zirveye katılan 46 ülke ortak Kırım Platformu Deklarasyonu imzaladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.