SON DAKİKA
Hava Durumu

Emine Ceppar: Halkımın onlarca yıldır beklediği karar kabul edildi

Emine Ceppar: Halkımın onlarca yıldır beklediği karar kabul edildi

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2021 18:56
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2021 19:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Emine Ceppar: Halkımın onlarca yıldır beklediği karar kabul edildi

Ukrayna Parlamentosu'nda bugün, “Ukrayna’nın Yerli Halklarına Dair” isimli yasa tasarısı kabul etti. Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Ceppar, Kırım Tatarları için büyük önem taşıyan yasanın kabul edilmesini değerlendirerek, "Halkımın onlarca yıldır beklediği karar kabul edildi" ifadelerini kullandı.

Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Ceppar, Kırım Tatar halkını, Ukrayna’nın yerli halkı olarak tanıyan yasanın, Ukrayna Parlamentosu tarafından kabul edilmesini değerlendirdi.

"HALKIMIN YILLARDIR BEKLEDİĞİ KARAR..."

Sosyal medyada Kırım Tatar halkına yerli halk statüsü veren kanunun kabul edildiğini duyuran Ceppar, kararın önemini vurgulayarak şöyle konuştu:

Halkımın, uygun bir öz bilince sahip olup Kurultay kararları ile ifade ettiği ve kabul edilmesini on yıllardır beklediği karar...

Ukrayna topraklarını işgal etmesine ve bunun sorumluluğunu almamasına rağmen Ukrayna'yı suçlamaya çalışarak dünyanın dikkatini kendi suçlarından başka tarafa çekmeye devam eden Rusya’da beklendiği gibi histeri yaratan bir karar. Yarımadanın işgalden kurtarılması için bir temel oluşturan ve mücadele etmeye devam edenler için özgürlük sinyali olan karar..."

UKRAYNA’NIN YERLİ HALKLARI YASASI

Ukrayna Parlamentosu, “Ukrayna’nın Yerli Halklarına Dair” yasasını kabul etti. Yasa için 325 milletvekili “evet” oyu kullandı. Söz konusu yasa ile Kırım Tatarları, Karaylar ve Kırımçaklar Ukrayna’nın yerli halkları olarak tanınıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.