SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Ukrayna'nın işgal altındaki topraklarında yaşayanları ilgilendiren yasayı imzaladı

Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Ukrayna'nın işgal altındaki topraklarında yaşayanları ilgilendiren yasayı imzaladı

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2021 12:17
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2021 12:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Ukrayna'nın işgal altındaki topraklarında yaşayanları ilgilendiren yasayı imzaladı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Rus işgali altında yaşayan ve Ukrayna kontrolündeki topraklara saldırgan devlet üzerinden giriş yapmak zorunda kalan vatandaşlara uygulanan para cezalarının kaldırılmasını öngören yasayı imzaladı. Yasa imzalandıktan bir sonraki gün yürürlüğe giriyor.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, 22 Temmuz 2021 tarihinde, Rus işgali altındaki Ukrayna topraklarında yaşayan vatandaşlara, Ukrayna topraklarına giriş-çıkış kurallarını ihlal ettikleri için uygulanan idari cezaların kaldırılmasını öngören yasayı imzaladı. Ukrayna Parlamentosu ilgili yasayı, 29 Haziran 2021'de kabul etti. Ukrayna Cumhurbaşkanının resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamada, "İşgal altındaki topraklarda yaşayan Ukrayna vatandaşları, karantina dönemi boyunca veya giriş-çıkış noktalarının faaliyetlerinin engellenmesi süresi boyunca, işgal altındaki topraklara giriş-çıkış kurallarını insani nedenlerden dolayı ihlal ettikleri için cezalandırılmayacak" ifadeleri kullandı.

İŞGAL ALTINDAKİ UKRAYNA TOPRAKLARINA GİRİŞ ÇIKIŞLARDA VERİLEN İDARİ CEZALARA DÜZENLEME

Günümüzde yürürlükte olan Ukrayna İdari Suçlar Kanununun 204-2 maddesi uyarınca Ukrayna’ya giriş-çıkış kurallarının ihlali için bin 700 ila 5 bin yüz grivna para cezası öngörülüyor. Daha önce insan hakları savunucuları, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy’den, Rus işgali altındaki Ukrayna topraklarında yaşayan vatandaşlara Ukrayna topraklarına giriş-çıkış kurallarını ihlal ettikleri için uygulanan idari cezaların kaldırılmasını istedi. İnsan hakları teşkilatlarının yayımladığı ortak mektupta, işgalcilerin sözde "karantina kısıtlamalarını" bahane ederek Ukrayna vatandaşlarının Lugansk ve Donetsk bölgelerinde bulunan temas hattının yanı sıra Kırım ile olan idari sınırdan geçmelerine izin vermediğine dikkat çekti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.