SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Zelenskıy'den Rusya'nın askerliğe zorladığı Kırımlılara çağrı!

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2022 12:16
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2022 12:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Cumhurbaşkanı Zelenskıy'den Rusya'nın askerliğe zorladığı Kırımlılara çağrı!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, insani durumun kritik bir seviyeye geldiği ve uzun bir süredir Rus işgalcilerin ablukası altındaki Mariupol’den siviller ile askerlerin tahliyesi konusunda arabulucu olması için Türkiye ile görüştüklerini kaydetti. Ayrıca Rusya’nın uluslararası insani hukuku ihlal ederek özellikle Kırımlıları askere almaya çalıştığını vurgulayan Zelenskıy, "Bunu sabote edin. Emirlere uymayın. Eğer işe yaramazsa ilk fırsatta Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine teslim olun. Her şeyi anlayacağız." dedi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, gece saatlerinde yayımladığı yeni video mesajında, ülkedeki son duruma dair açıklamalarda bulundu. Rusya'nın yeni saldırılara hazırlandığını söyleyen cumhurbaşkanı, Rus işgal birliklerinin ülkenin kuzeyinde geri çekilmeye devam ettiğini belirterek, "Bu geri çekilme yavaş ama fark edilebilir" diye konuştu.

RUSYA'DAN YENİ SALDIRILARA HAZIRLIK

Cumhurbaşkanı Zelenskıy, "Ülkenin doğusundaki durum son derece zorlu. Rusya, Donbas ve Harkiv'e yönelik yeni saldırılara hazırlanıyor" dedi. Zelenskıy, son olarak insani yardım koridorlarının Donetsk, Lugansk ve Zaporijjya bölgelerinde açıldığını bildirdi. Böylece Mariupol başta olmak üzere bu bölgelerde yer alan kentlerden toplam 6 bin 266 sivili tahliye ettiklerini aktaran Zelenskıy, özellikle insani durumun kritik aşamaya geldiği Mariupol’den yaralıları ve ölenleri çıkarmak için ayrı bir görüşme gerçekleştirdikleri bilgisini paylaştı.

"TÜRKİYE İLE MARİUPOL'DEN SİVİLLERİN TAHLİYESİ İÇİN GÖRÜŞÜYORUZ"

Mariupol'den tahliyeler konusunda ara buluculuk yapması için Türkiye ile görüştüklerini ifade eden Zelenskıy, “Bizim askerlerimiz ve sivillerimiz hepsi. Bu konuda Türkiye ile arabulucu olması için görüşüyoruz. Yakında daha ayrıntılı bilgi verebileceğimi umuyorum" ifadelerini kullandı.

ZELENSKIY'DEN RUSLARA UYARI!

Cumhurbaşkanı, ayrıca Rusya’da zorunlu askere davet alan genç çocukların ailelerini uyararak, “Bu, geleneksel görünen ama yine de normalden farklı olan bir zorunlu askere çağırma olacak. Bu yıl askere gelenler bize karşı savaşa gönderilebilir. Bu nedenle, bu birçok genç erkek için garantili ölüm demektir." dedi.

CUMHURBAŞKANI ZELENSKIY'DEN KIRIMLILARA ÇAĞRI!

Rusya’nın özellikle Kırım’daki insanları askere almaya çalıştığını vurgulayan Zelenskıy, bunu da uluslararası insani hukukun ihlali olarak nitelendirdi. Kırımlılara seslenen Zelenskıy, "Bunu sabote edin. Emirlere uymayın. Eğer işe yaramazsa ilk fırsatta Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine teslim olun. Her şeyi anlayacağız." diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.