SON DAKİKA
Hava Durumu

Çubarov: Kırım Tatar bayrağı, Kırım’ın yerli halkının Rus işgalcilere karşı yürüttüğü mücadelenin bir sembolüdür

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, 26 Haziran Kırım Tatar Bayrak Günü mesajı yayımladı. KTMM Başkanı, “Kırım’ı Rus işgalcilerden kurtarma ve Kırım üzerindeki Ukrayna devlet egemenliğini geri kazanma anını en kısa zamanda gerçekleşmesi için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2021 16:59
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2021 20:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çubarov: Kırım Tatar bayrağı, Kırım’ın yerli halkının Rus işgalcilere karşı yürüttüğü mücadelenin bir sembolüdür

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, 26 Haziran Kırım Tatar Bayrak Günü mesajı yayımladı. KTMM Başkanı, “Kırım’ı Rus işgalcilerden kurtarma ve Kırım üzerindeki Ukrayna devlet egemenliğini geri kazanma anının en kısa zamanda gerçekleşmesi için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.” dedi.

Bugün Kırım Tatar Milli Bayrak Günü kutlanıyor. Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) ve Dünya Kırım Tatar Kongresi (DQTK) Başkanı Refat Çubarov, Kırım Tatar Bayrak Günü vesilesi ile yayımladığı açıklamada, 1991'de İkinci Kırım Tatar Milli Kurultayı’nın açılış tarihi olan, 26 Haziran tarihinin Kırım Tatar Bayrak Günü olarak kabul edildiğini hatırlattı. Çubarov, 26-30 Haziran 1991 tarihleri arasında gerçekleşen İkinci Kırım Tatar Milli Kurultayı’nın birinci genel kurulunda Kırım Tatar Milli Meclisinin oluşturulduğunu ve Kırım Tatar halkının gelişimi için bir dizi önemli kararının kabul edildiğini de vurguladı.

ÇUBAROV: KIRIM TATAR BAYRAĞI, İŞGALCİLERE KARŞI MÜCADELENİN SEMBOLÜ

Kırım Tatar bayrağının Kırım’ın yerli halkının Rus işgalcilere karşı yürüttüğü mücadelenin bir sembolü olduğuna dikkat çeken KTMM Başkanı şu ifadeleri kullandı:

“Kırım Tatar Bayrak Günü’nde ve Kırım Tatar  Milli Kurultayı’nın yeniden çalışmaya başlamasının 30. yıl dönümü dolayısıyla, Rus işgali altındaki Kırım’da yaşayan ve Ukrayna’ya sadık kalan Ukrayna vatandaşlarına destek sözleriyle sesleniyoruz. 

Onur ve haysiyetlerini koruyarak, inanılmaz derecede zor ve insanlık dışı koşullarda, Kırım Tatar halkının haklarını savunan Kırımlı siyasi tutsaklarının özverisi ile hayranlık ve gurur duyuyoruz.

Kırım’ı Rus işgalcilerden kurtarma ve Kırım üzerindeki Ukrayna devlet egemenliğini geri kazanma anının en kısa zamanda gerçekleşmesi için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.

Kırım Tatar Milli Meclisi adına, Kırım Tatar halkını, tüm Ukrayna vatandaşlarını Kırım Tatar Milli Kurultayı’nın yeniden çalışmaya başlamasının 30. yıl dönümü ve Kırım Tatar Bayrak Günü’nü kutluyorum.”

KIRIM TATAR BAYRAK GÜNÜ

Kırım Tatar Milli Bayrak Günü ilk kez 2010 yılında kutlandı. Aynı yıl düzenlenen 5’inci Kırım Tatar Milli Kurultayında 26 Haziran tarihinin her yıl Kırım Tatar Milli Bayrak Günü olarak kaydedilmesi kararı kabul edildi.

Kırım Tatar Bayrak Gününün kutlandığı 26 Haziran tarihinde Kırım’da başkent Akmescit ve diğer yerleşim yerlerinde her yıl binlerce insanın katılımıyla çeşitli etkinlikler düzenleniyordu. Fakat Kırım’ın Rusya tarafından işgal edilmesinden sonra Kırım Tatar Bayrak Günü vesilesiyle düzenlenen etkinlikler Kırım Tatar Milli Meclisinin koordinasyonuyla Kırım Tatar sivil toplum kuruluşlarınca Ukrayna’nın ana kısmında gerçekleştirilmeye başladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.