SON DAKİKA
Hava Durumu

Çubarov'dan 23 Nisan mesajı: Türkiye, Ukrayna ve tüm dünyanın çocuklarının geleceği aydınlık, bugünü ise kaygısız, huzurlu ve neşeli olsun!

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2022 23:25
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2022 23:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çubarov'dan 23 Nisan mesajı: Türkiye, Ukrayna ve tüm dünyanın çocuklarının geleceği aydınlık, bugünü ise kaygısız, huzurlu ve neşeli olsun!

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Kırım Tatar Milli Meclisi ve şahsım adına, kardeş Türk halkının, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı yürekten kutluyorum! Ne de olsa, çocuklar, her ulusun geleceğidir." ifadelerine yer verdi.

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. KTMM Başkanı Çubarov'un mesajında yer alan ifadelerin tamamı şöyle:

"Bugün, 23 Nisan 2022 tarihinde, kardeş Türkiye Cumhuriyeti’miz Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor. Ayrıca bugün, 23 Nisan’a, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) kuruluşunun 102. Yıldönümünün denk gelmesi nedeniyle Türk parlamentarizmi için özel bir gündür.

Türkiye, tam kapsamlı Rusya-Ukrayna savaşının, bu çalkantılı günlerinde Ukrayna halkının yanında el ele, kol kola, omuz omuza yer alan Ukrayna'nın önemli bir stratejik ortağı olmanın yanı sıra, aynı zamanda bir NATO üyesi, Karadeniz bölgesinde etkili bir bölgesel oyuncudur. Türkiye Cumhuriyeti, Ukrayna'nın iyi bir komşusu, yakın tarihi, kültürel, ticari ve ekonomik, siyasi, insani bağları olan bir ülkedir.

Bu nedenle, işbu güzel bir vesileyle, Kırım Tatar Milli Meclisi ve şahsım adına, kardeş Türk halkının, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı yürekten kutluyorum! Ne de olsa, çocuklar, her ulusun geleceğidir. Ayrıca, her ülkenin ve bir bütün olarak gezegenimizin geleceğinin ne olacağı onlara, yani çocuklarımıza, bağlıdır.

Türkiye, Ukrayna ve tüm dünyanın çocuklarının geleceği aydınlık, onların bugünü ise kaygısız, huzurlu ve neşeli olsun!

Ukraynalılar ve Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, özgürlüklerini, devletlerini korumak ve Rus saldırganının diğer ulusların topraklarına yayılmasını önlemek için her şeyi yapıyorlar.
Bu bayram vesileyle Türkiye Cumhuriyeti'ne başarı, sürdürülür devamlı istikrar, refah, kardeş Türk halkına ise barış ve esenlikler diliyorum!"

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.