SON DAKİKA
Hava Durumu

Putin’den Kırım'daki sanatoryumları envantere geçirme talimatı

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2015 15:12
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2015 16:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Putin’den Kırım'daki sanatoryumları envantere geçirme talimatı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 17 Ağustos tarihinde, işgal altındaki Kırım'a gerçekleştiği ziyaret kapsamında Kırım Parlamentosu Divanı toplantısinda, Rusya’da ve Kırım’da tüm sanatoryumları envantere geçirme talimatı verdi.

Toplantının başında Putin, Rusya’nın turizm sektörünün, ülkenin farklı bölgelerinin sosyal ve ekonomik kalkınma katalizatörü olması ve köyler, kuzey yerleşim yerleri, Sibirya ve Uzak Doğu bölgeleri için yeni imkanlar yaratması gerektiğini söyledi.

Putin ayrıca, sanatoryum ve turizm sektöründe mevcut sorunları belirleme talimatını da veri.

Putin’den BRICS ülkeleri vatandaşlarına Kırım’a vizesiz giriş önerisi

Vladimir Putin, Kırım ziyareti sırasında Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika (BRICS) ülkelerinden gelen turistler için vize rejimini kolaylaştırma teklifinde bulundu.

Söz konusu ülkelerin vatandaşlarına vizesiz rejimin uygulanması durumunda Rusya ve Kırım’a gelecek turist sayısının artacağı fikrini seslendiren Putin, örnek olarak İsrail, Türkiye ve Kore’yi gösterdi.

Putin, “Eminim ki, mantıklı ve modern yaklaşım ile turizmi, Rusya’nın rekabet gücü olan ve etkili bir sektörüne dönüştürebiliriz” dedi.

Daha önce Kırım'a 17 Ağustos tarihinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yanı sıra Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev'in de geleceği açıklandı.

Dmitriy Medvedev’in, Kırım’ın Yukarı Bakkal (Stereguşçeye) köyünde düzenlenen ‘Tavrida’ Rusya Gençlik Eğitim Forumu’nu ziyaret edeceğini ve Forum katılımcıları ile bir araya geleceğini bildiren Rusya Bakanlar Kurulu’nun basın servisi, Rusya Başbakanının ‘Tiyatro ve Sinema Oyuncuları ve Yönetmenleri’ etkinliği ödül töreninde de konuşma yapacağını kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.