SON DAKİKA
Hava Durumu

Çiygöz: Kırım Platformu'nu Avrupa ve Asya ülkelerinde tanıtmaya hazırlanıyoruz

Çiygöz: Kırım Platformu'nu Avrupa ve Asya ülkelerinde tanıtmaya hazırlanıyoruz

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2021 11:32
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2021 11:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çiygöz: Kırım Platformu'nu Avrupa ve Asya ülkelerinde tanıtmaya hazırlanıyoruz

Ukrayna tarafından organize edilen Kırım Platformu Açılış Zirvesi’nin 23 Ağustos 2021 tarihinde düzenlenmesi planlanıyor. Ukrayna Milletvekili, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Ahtem Çiygöz, Ukrayna Parlamentosu milletvekillerinin ortak ülkeleri Kırım Platformu çalışmalarına dahil etmek için tanıtma çalışmaları yürütmeyi planladığını anlattı.

Ukrayna Milletvekili, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Ahtem Çiygöz, Ukrayna milletvekillerinin şu anda parlamentolararası dostluk düzeyinde farklı ülkelerle diyalog kurmaya çalıştığını ifade etti. Ukrinform Haber Ajansına, dün açıklama yapan Çiygöz, Ukrayna'nın ortaklarının Kırım Platformu'na ilgi göstermesini sağlamak için çabaların birleştirilmesi gerektiğini vurguladı. Çiygöz, "Umarım, Avrupa ülkeleri turnesi organize etmeyi başarırız ve ayrıca Asya ülkelerini de ziyaret etmeye hazırlanıyoruz. Kalan kısa süre içinde dünyadaki ortaklarımızın Kırım Platformu'na aktif olarak katılmasını sağlamayı amaçlıyoruz." dedi.

KIRIM PLATFORMU NEDİR?

Kırım Platformu, Ukrayna’nın, Kırım’ın işgaline yönelik uluslararası tepkinin etkinliğini artırmak, artan güvenlik tehditlerine karşı koymak, Rusya’ya uygulanan uluslararası baskıyı artırmak, işgal rejiminin mağdurlarını korumak ve insan haklarının daha fazla ihlal edilmesini önlemek ve Kırım’ın işgalden kurtarılmasını sağlamak amacıyla başlattığı yeni bir danışma ve koordinasyon formatıdır. 

Platformun birkaç seviyede faaliyet göstermesi öngörülüyor; devlet ve hükumet liderleri, dışişleri bakanları, parlamentolar arası işbirliği ve uzmanların işbirliği seviyelerinde. Dmıtro Kuleba, 2 Aralık 2020 tarihinde Ankara’ya gerçekleştirdiği çalışma ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Kırım Platformunun sivil toplum diplomasisi düzeyinde de faaliyet göstereceğini, Kırım Platformu’nda oluşturulacak yapı içinde dünyadaki Kırım Tatar sivil toplum kuruluşlarına, bu bağlamda Dünya Kırım Tatar Kongresine de yer verileceğini ifade etmişti. Kırım Platformu’nun, Kıyiv’de 23 Ağustos 2021 tarihinde düzenlenecek açılış zirvesi ile resmi olarak faaliyete başlaması planlanıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.