SON DAKİKA
Hava Durumu

Çiygöz: Kırım'ın işgali, özgürce ve barış içinde yaşamak isteyenlerden alınan bir intikam

"Kırım'ın işgali, özgürce ve barış içinde yaşamak isteyenlerden alınan bir intikam"

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2019 10:17
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2019 11:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çiygöz: Kırım'ın işgali, özgürce ve barış içinde yaşamak isteyenlerden alınan bir intikam

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Ahtem Çiygöz, Kırım’ın Rusya tarafından işgalinin, özgürce ve barış içinde yaşama arzusu içinde olan insanlara karşı bir hareket olduğunu ve işgalcilerin, barış içinde yaşamak isteyenlerden intikam aldığını ifade etti.

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Kurulunda Kırım’ın Rus işgalinin 5. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen toplantıda konuşan Çiygöz, “Rusya’nın bu yola başvurması bir intikamdı. Özgürce, barış içinde Ukrayna’ya bağlı yaşamak istedikleri için vatandaşlarımızdan alınan intikam. Tüm medeni ülkelerle birlikte olmaya, özgür yaşama hakkı ile geleceği için mücadele etmeyi karar veren Ukrayna’dan alınan intikam.” diye kaydetti.

Konuşmasında Rusya’nın BM Heyetine de hitap eden Ahtem Çiygöz, “Ukrayna ve Kırım’da işlenen bu suçlara onlar için cevap vereceksiniz. Binlerce annenin gözyaşına, çocukların babasız kalmasına neden olan sizi, hiçbir zaman affetmeyeceğiz. Bugün anavatanımda sivil halka karşı terör şeklinde gerçekleştirdiğiniz intikamı ve sizi hiçbir zaman affetmeyeceğiz. Ve ne kadar zaman geçerse geçsin sonunda cevap vereceksiniz.” ifadelerini kullandı.

http://qha.com.tr/haberler/ciygoz-kirim-bir-korku-bolgesi-haline-geldi/9699/
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.