SON DAKİKA
Hava Durumu

Çankaya Kaymakamı Hüdayar Mete Buhara: Vatanımız Türkiye kadar güzel bir yer daha varsa o da Kırım'dır

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2022 00:59
Haber Güncellenme Tarihi: 05.01.2022 03:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çankaya Kaymakamı Hüdayar Mete Buhara: Vatanımız Türkiye kadar güzel bir yer daha varsa o da Kırım'dır

Balköy Kırım Tatar Nakış İşleme Eğitimi Projeleri Sergisi bugün Kırım Derneği Genel Merkezi’nde yüksek katılımla gerçekleştirildi. Kırım Tatar nakışları sergisine; Türkiye Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Ukrayna Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar, Ukrayna Büyükelçiliği Müsteşarı Dr. Denıs Zolotarov, Çankaya Kaymakamı Hüdayar Mete Buhara, Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan ile pek çok davetli katıldı. Etkinliğe dair izlenimlerini QHA ile paylaşan Çankaya Kaymakamı Hüdayar Mete Buhara, "Çok güzel bir etkinlikteyiz. Kırım Tatar kültürünün yansıdığı farklı çalışmaları gördük. Türkiye'de sayıca çok fazla Kırım Tatarı vatandaşımız yaşamaktadır. Bu da Türkiye'yi daha güzel, daha güçlü yapmaktadır. Kırım'ı da görmüş biri olarak söyleyebilirim ki; vatanımız Türkiye kadar güzel bir yer daha varsa o da Kırım'dır." diye konuştu.

Ankara Gölbaşı Ballıkpınar Köyü’nde kırsal kalkınmayı hedefleyen Balköy Projesi’nin devamı olarak Gölbaşı Halk Eğitim Merkezi’nce yürütülen Kırım Tatar Nakış İşleme Eğitimi Projesi Sergisi, 4 Ocak’ta Kırım Derneği Genel Merkezi’nde, Dr. Ahmed İhsan Kırımlı Sosyal Tesisi’nde gerçekleştirildi. Ankara Gölbaşı Ballıkpınar Köyü’nde kırsal kalkınma amacıyla düzenlenen Balköy Projesi’nin devamı olarak Gölbaşı Halk Eğitim Merkezi’nce yürütülen Kırım Tatar Nakış İşleme Eğitimi Projesi Sergisi çerçevesinde üretilen ürünler sergilendi. Kırım Tatar nakışları sergisine; Türkiye Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Ukrayna Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar, Ukrayna Büyükelçiliği Müsteşarı Dr. Denıs Zolotarov, Çankaya Kaymakamı Hüdayar Mete Buhara, Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan ile pek çok davetli katıldı. Etkinliğe dair QHA'ya değerlendirmelerde bulunan Çankaya Kaymakamı Hüdayar Mete Buhara, çok güzel bir etkinlikte olduklarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kaymakam Buhara, şunları kaydetti:

https://www.youtube.com/watch?v=d9akimzx09s

"Kırım Tatar kültürünün yansıdığı farklı çalışmaları gördüklerini ifade ederek, Türkiye'de sayıca çok fazla Kırım Tatarı vatandaşımız yaşamaktadır. Kırım'dan gelen vatandaşlarımızın yaşadığı köyler var. Bu da, Türkiye'yi daha güzel daha güçlü yapmaktadır. Anadolu'nun farklı noktalarında bir araya geldiğimiz gibi Kırım Tatarı vatandaşlarımızla bugün de bir araya gelerek onları böyle bir etkinlikte yalnız bırakmak istemedik, geldik ve çok mutlu olduk. Umuyoruz ki; bu tür etkinliklerle farkındalık yaratma gayretleri artarak devam eder.

https://www.youtube.com/watch?v=pS-QNqDyCeU "TÜRKİYE'DEKİ HERKESİN KIRIM'I GÖRMESİNİ TAVSİYE EDİYORUM"

Türkiye'de cennet vatanda yaşıyoruz bu hepimizin ortak fikri, Kırım'ı da görmüş biri olarak söyleyebilirim ki; vatanımız Türkiye kadar güzel bir yer daha varsa o da Kırım'dır diye değerlendiriyorum. Bunu Kırım'a gittiğimizde de gördük; yeşiliyle, doğasıyla, insanlarıyla gerçekten çok farklı bir coğrafya. Bahçesaray'ı da ziyaret etme fırsatımız oldu. Ayrı bir manevi iklimi, ayrı bir güzelliği var. Bizleri fazlasıyla etkiledi, bizlerden bir parça olduğunu, bizlerin ortak kültürünün bir devamı olduğunu daha rahat görüyoruz. İnşallah tekrar gitme fırsatı buluruz. Türkiye'deki herkesin Kırım'ı görmesini tavsiye ediyorum.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.