SON DAKİKA
Hava Durumu

"Rus savaş gemisi ihmal sonucunda battı"

Ukrayna Savunma Bakanlığı'na bağlı İstihbarat Teşkilatı, Rus savaş gemisinin İstanbul Boğazı'nda ihmal sonucunda battığını savundu.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2017 19:40
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2017 19:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
"Rus savaş gemisi ihmal sonucunda battı"

Ukrayna Savunma Bakanlığı'na bağlı İstihbarat Teşkilatı, 27 Nisan tarihinde İstanbul Boğazı'nın kuzeyinde kargo gemisiyle çarpışan Rusya Karadeniz Filosu’na ait savaş gemisinin ihmal sonucunda kaza yapıp battığı ileri sürdü.



İstihbarat Teşkilatından gelen açıklamada, “Rus basın kuruluşları olayın kötü hava şartları dolayısıyla meydana geldiğini ileri sürdü.Rus propagandasının bu versiyonu Rusya Deniz Kuvvetlerinin imajını kötülememek ve Rusya Silahlı Kuvvetlerinin yenilmezlik ve muharebe yeteneği efsanesini korumak için yayıldı. ‘Liman’ isimli istihbarat gemisinin modernleştirildiği ve yeni nesil istihbarat ve navigasyon donanımına sahipti. Bu yüzden geminin batmasına neden olan çarpışmanın tek nedeni mürettebatın profesyonellik eksikliği ve ihmali olabilir” diye kaydedildi.



155274



Daha önce 27 Nisan tarihinde, İstanbul Boğazı'nın kuzeyinde Rus savaş gemisi ile canlı hayvan taşıyan kargo gemisinin çarpıştığı bildirilmişti. Çarpışma sonrasında denize düşen Rus askerlerinin arama kurtarma faaliyetlerini yapan Türk Sahil Güvenlik ekipleri 78 Rus askerini kurtardı. Rus Savunma Bakanlığı konuyla ilgili açıklama yaparak, canlı hayvan taşıyan Togo bayraklı "Youzarsıf H." adlı 81 metre uzunluğundaki gemi ile "Liman" isimli Rus bayraklı istihbarat gemisinin çarpıştığı bilgisini doğruladı.



Daha sonra Rusya Karadeniz Filosu’na ait savaş gemisi ile çarpışan kargo gemisindeki hayvanların sahibinin, Romanya vatandaşı Kırım Tatarı Mahmut Karazi olduğu öğrenildi. Olayla ilgili olarak Türkiye’deki mahkemeye, Rusya Federasyonu’na karşı dava açtığını bildiren Karazi, Rus askeri gemisinin denizcilik kurallarını ihlal ettiğini savundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.