SON DAKİKA
Hava Durumu

Bir Kırım Tatar siyasi tutsağa daha hücre cezası verildi

Rusya, Kırım Tatar siyasi tutsaklara baskı uygulamaya devam ediyor. Bir Kırım Tatarının daha hücreye atıldığı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2020 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2020 13:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Bir Kırım Tatar siyasi tutsağa daha hücre cezası verildi

Rusya, Kırım Tatar siyasi tutsaklara baskı uygulamaya devam ediyor. Bir Kırım Tatarının daha hücreye atıldığı bildirildi.

Kırım Dayanışması grubuna açıklama yapan avukat Ayder Azamatov, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da işgalcilerin Kırım Tatarlarına baskı uygulamak amacıyla kurguladığı Hizb-ut Tahrir davası çerçevesinde yargılanan Kırım Tatar siyasi tutsak Ruslan Nagayev’e, hücre cezası verildiğini aktardı.

ISINMAYA ÇALIŞTIĞI İÇİN HÜCRE CEZASI VERİLDİ

Avukat yaptığı açıklamada, "Tutulduğu hücre çok soğuk olduğu için gündüz örtüye sarılarak ısınmaya çalıştı. Bu da hücre cezasına gönderilmesine sebep oldu. Bu yapılanları işkence olarak değerlendiriyorum. Müvekillerimizin güçlü olduğuna ve bu tür işkencenin onların iradelerini kıramayacağına inanıyorum. Onlar barışçıl mücadelelerini devam ederek haklarını savunmayı sürdürecekler." dedi.

Avukat, Kırım Tatar siyasi tutsaklara baskı uygulamak amacıyla onların özel bloklara, hücre cezasına gönderildiğini vurguladı.

YASA DIŞI ŞEKİLDE RUSYA’YA SEVK EDİLDİLER

Daha önce Kırım Tatar siyasi tutsaklar Lenur Halilov, Ruslan Nagayev, Ruslan Mesutov ve Eldar Kantimirov’un (Aluşta Grubu) yasa dışı şekilde Rusya’ya sevk edildiğini ifade edilmişti.

RUS MAHKEMESİ TUTUKLULUK SÜRELERİNİ UZATMIŞTI

Rus mahkemesinin, Kırım Tatar siyasi tutsaklar; Lenur Halilov, Ruslan Nagayev, Ruslan Mesutov ve Eldar Kantimirov’un (Aluşta Grubu) esaret sürelerini Ekim 2020’ye kadar uzattığı bildirilmişti.

İşgalci güçler, Lenur Halilov, Ruslan Nagayev, Ruslan Mesutov ve Eldar Kantimirov’u 10 Haziran 2019 tarihinde alıkoymuştu.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.