SON DAKİKA
Hava Durumu

Bir Kırım haritası skandalı daha: Bu kez Estonya'daki ders kitabında

Bir Kırım haritası skandalı daha: Bu kez Estonya'daki ders kitabında

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2020 16:30
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2020 16:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Bir Kırım haritası skandalı daha: Bu kez Estonya'daki ders kitabında

Estonya’da okullarda kullanılan 7. sınıf İngilizce ders kitabında (I love English 7) işgal edilen Kırım’ın Rusya’nın bir parçası olarak gösterildiği bir harita basıldı. Skandal olaya ilişkin, yayınevinden yapılan açıklamada, Estonya Eğitim Bakanlığının tavsiyesi üzerine hatalı haritanın yer aldığı ders kitaplarının toplatılacağı bildirildi.

Yayınevi, hatalı haritaların düzeltilerek kitapların yeniden basılacağını duyurdu. ERR haber ajansının haberine göre, Estonya’daki Ukraynalılar Kongresi temsilcileri kitaptaki hatayı fark ederek bunu Eğitim Bakanlığına bildirdi.

Estonya’daki Ukraynalılar Kongresi Başkanı Vira Konık, ders kitabındaki hatanın, oğulları 7 sınıfta okuyan Ukraynalı bir aile tarafından bildirildiğini belirterek, "Bu durum bizi çok şaşırttı. Estonya, bizim eski ve güvenilir bir ortağımız. Her zaman, Ukrayna’yı uluslararası platformlarda destekleyerek bunu teyit ediyor. Estonya, her zaman Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne destek verdiğini ve Kırım’ın işgalini tanımadığını ifade ediyor." ifadelerini kullandı.

"ESTONYA, KIRIM'IN İŞGALİNİ TANIMADIĞI İÇİN BU BİLGİLER DOĞRU DEĞİL"

Estonya Eğitim Bakanı Mart Laidmets ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada, okullarda kullanılan ders kitaplarının müfredata uyması ve doğru bilgiler içermesi gerektiğini kaydederek, “Bu durumda Estonya, Kırım’ın işgalini tanımadığı için kitaptaki bilgiler doğru değil.” diye vurguladı.

Söz konusu ders kitabında Kırım Yarımadası, işgalci Rusya'nın renklerine boyanmış


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.