SON DAKİKA
Hava Durumu

AB'den Ukrayna açıklaması

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, AB'nin Ukrayna’nın toprak bütünlüğü ve egemenliğine tam destek vermeyi sürdüreceğini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2018 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2018 15:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
AB'den Ukrayna açıklaması

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, bugün Ukrayna Başbakanı Vladimir Groysman ile Brüksel'de bir araya geldi.



 



AB Yüksek Komiseri Mogherini'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, basına kapalı gerçekleşen görüşmede, ikili ilişkiler, Ukrayna'da düşürülen Malezya uçağı ve Minsk Anlaşması’nın görüşüldüğü bildirildi.



 



Ukrayna'nın AB'nin gündeminde önemli bir yer tuttuğunun altını çizen Mogherini, AB'nin Minsk Anlaşması'nın tam olarak uygulanmasını istediği, Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve egemenliğine tam destek vermeyi, Kırım ile Sevastopol'un yasa dışı işgalini tanımamayı sürdüreceğini ifade etti.



 



170906



 



Bunun dışında Mogherini, AB’nin 2014'te Ukrayna'da düşürülen Malezya Havayollarına ait uçağa ilişkin soruşturma yürüten Uluslararası Ortak Soruşturma Ekibi'ne (JIT) tam destek verdiğini de vurguladı.



 



Görüşmede AB-Ukrayna arasındaki iş birliği konularını ele alan ikili ayrıca 9 Temmuz'da Brüksel'de düzenlenecek AB-Ukrayna Zirvesi'ne ilişkin hazırlıkları da değerlendirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.