SON DAKİKA
Hava Durumu

Azerbaycan diasporası temsilcileri, Kırım Tatar Soykırımının yıl dönümünde KTMM temsilcileriyle görüştü

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2022 04:42
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2022 04:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Azerbaycan diasporası temsilcileri, Kırım Tatar Soykırımının yıl dönümünde KTMM temsilcileriyle görüştü

Azerbaycan diasporası temsilcileri, 18 Mayıs 1944 Kırım Tatar Sürgünü ve Soykırımının 78. yıl dönümü münasebetiyle Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) temsilcileriyle bir araya geldi. Azerbaycan diasporasından Yalçın Gahramanoğlu, "Biz, Ukrayna'daki Azerbaycanlılar olarak, 2014 yılında olduğu gibi, Kırım Tatar halkıyla birlikte iş birliği çerçevesinde faaliyet ve planlarımızı koordine etmemiz gerekmektedir." dedi.

Azerbaycan diasporası temsilcileri, 18 Mayıs 2022 tarihinde Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) temsilcilerini ziyaret etti. Görüşme kapsamında, Azerbaycan diasporasından Yalçın Gahramanoğlu, Azerbaycanlıların, Kırım Tatarlarıyla birlikte Ukrayna ve Kırım'a yardım etmeye hazır olduklarını ifade etti.

UKRAYNADAKİ AZERBAYCAN TÜRKLERİ, KIRIM TATARLARINI DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEK

Yalçın Gahramanoğlu, "18 Mayıs 1944 Kırım Tatar Sürgünü ve Soykırımının 78. yıl dönümü münasebetiyle acı ve duygularımızı paylaştık. Ayrıca Kırım Tatar halkının liderleriyle birlikte Azerbaycanlıların Ukrayna'daki planlarını görüştük. Bizim Ukrayna'daki Azerbaycanlılar olarak, 2014 yılında olduğu gibi Kırım Tatar halkıyla birlikte iş birliği çerçevesinde faaliyet ve planlarımızı koordine etmemiz gerekmektedir." ifadesini kullandı.

Ayrıca Gahramanoğlu, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) temsilcilerine ilişkin, "Bu ülkede ne olursa olsun, şartlar neleri getirirse getirsin, bu ülkeyi seven dürüst ve değerli insanlar her zaman siyasette aktif kalacaktır.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.