SON DAKİKA
Hava Durumu

Apple şirketinden yeni bir harita skandalı! Kırım'ı Rusya toprağı olarak gösterdi

Apple şirketi, bir harita skandalına daha imza attı. Apple, Music for Artists uygulamasında kullandığı haritada Rus işgali altındaki Kırım’ın Rusya toprağı olarak gösterdi. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Kırım’ın Rus toprağı olarak gösterilmesine tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2021 19:50
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2021 19:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Apple şirketinden yeni bir harita skandalı! Kırım'ı Rusya toprağı olarak gösterdi

Apple şirketi, bir harita skandalına daha imza attı. Apple, Music for Artists uygulamasında kullandığı haritada Rus işgali altındaki Kırım'ı Rusya toprağı olarak gösterdi. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Kırım’ın Rus toprağı olarak gösterilmesine tepki gösterdi.

Apple Music for Artists adını taşıyan müzisyenlere özel ölçüm platformunda, Rus işgali altındaki Kırım’ın Rusya toprağı olarak gösterildiği harita kullanıldı. Apple ait uygulamada Kırım’ın Rusya toprağı olarak gösterilmesine tepki gösteren Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Vaşington Büyükelçiliğinden durumu incelemesi talimat verdi. Konu ile ilgili açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Oleg Nikolenko, “Dışişleri Bakanlığı, ABD'deki Ukrayna Büyükelçiliğine bu durumu çözmek için Apple ile iletişime geçmesi talimatını verdi. BM Genel Kurulunun kararları, tüm taraflardan, Kırım'ın Ukrayna topraklarının ayrılmaz bir parçası olarak statüsünü sorgulayabilecek eylemlerden kaçınmasını açıkça talep etmektedir” dedi.

Apple Music for Artists uygulaması, hem web hem de iOS cihazlarda, müzisyenlerin ve ekiplerinin bir şarkının ne sıklıkla çalındığını, kaç dinleyiciye ulaştığını ve kaç kez satın alındığını görmelerini sağlıyor. Ayrıca, yeni bir şarkının ilk haftasında önceki şarkıların ilk haftaları ile karşılaştırma yapılıyor ve şarkının popülaritesinin artırabilmek için kayda değer verileri vurgulamak amacıyla ortaya çıkarılmış bir iç görünüm bölümü bulunuyor. 

Apple şirketi, daha önce de haritalar ve hava durumu uygulamasında, Kırım ve Akyar’ı (Sivastopol) Rusya toprağı olarak göstermişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.