SON DAKİKA
Hava Durumu

Anton Korınevıç: Rusya tarafından alıkonulan siyasi tutsakların serbest bırakılması için uluslararası faaliyetler büyük önem taşıyor!

Anton Korınevıç: Kırım konusunun gündemde tutulması çok önemli!

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2021 23:38
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2021 11:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Anton Korınevıç: Rusya tarafından alıkonulan siyasi tutsakların serbest bırakılması için uluslararası faaliyetler büyük önem taşıyor!

Kırım Tatar Teşkilatları Platformu tarafından, 10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla Ankara’da, “İşgal Altındaki Kırım’da İnsan Hakları ve Kırım Tatarları” paneli düzenlendi. Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Daimî Temsilcisi Anton Korınevıç, bu tür etkinliklerin düzenlenmesinin önemini vurgulayarak “Rusya tarafından  alıkonulan siyasi tutsaklarının serbest bırakılması için bu tür uluslararası faaliyetler çok önemli” dedi.

Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Daimî Temsilcisi Anton Korınevıç (Anton Korynevych), Kırım Tatar Teşkilatları Platformu’nun Rus işgali altındaki Kırım’da yaşanan insan hakları ihlallerine dikkat çekmek için düzenlediği “İşgal Altındaki Kırım’da İnsan Hakları ve Kırım Tatarları” konulu panele konuşmacı olarak katıldı. Ankara’da bugün düzenlenen etkinlikten sonra Kırım Haber Ajansına açıklamalarda bulunan Korınevıç, Kırım Tatar Teşkilatları Platformunun düzenlediği etkinliklerin yurt dışında düzenlenmesinin Kırım ve Kırımlı siyasi tutsakları konusunu gündemde tutma açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

https://www.youtube.com/watch?v=U2NYnxnN-4s&ab_channel=QHA-Q%C4%B1r%C4%B1mHaberAjans%C4%B1 KIRIM TEMSİLCİSİ: TÜRKİYE'NİN UKRAYNA'YA DESTEĞİ BÜYÜK

Öte yandan, Türkiye’nin bu konuda Ukrayna’ya büyük destek verdiğini belirten Kırım Temsilcisi, “Yakın zamanda Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Kırımlı siyasi tutsaklarının listesini iletmişti. Aynı liste ABD’ye de iletildi. Erdoğan’ın bu konuyu Rusya tarafıyla yaptığı görüşme sırasında da gündeme getirdiğini biliyoruz. Dolayısıyla Rusya tarafından alıkonulan siyasi tutsakların serbest bırakılması için bu tür çok yönlü uluslararası faaliyetler büyük önem taşıyor. Kırım konusunun unutulmaması ve hep gündemde kalması için bu konuyu ortak ülkelerin odağında tutmalıyız. Aynı önlemleri devletimizin içinde de almalıyız. Siyasi tutsak olan vatandaşlarımızın hukuki ve sosyal korunmasını maksimum seviyede sağlamak için her şeyi yapmalıyız. Siyasi tutsakların sosyal ve hukuki desteğine dair yasa tasarısını hazırladık ve tasarının bu yıl sonuna kadar parlamentoda onaylanmasını umuyorum.” diye konuştu.

"BU BİR PROVOKASYON"

Rusya’nın, dün Ukrayna’ya ait Donbas isimli gemi ile ilgili ortaya attığı iddiayı değerlendiren Korınevıç, “Rusya’dan her şey beklenebilir. Bu tam bir provokasyon. Ukrayna’ya ait Donbas gemisi, silahsız arama kurtarma gemisidir. Bu tamamen yalan bir haber, amaçları da toplumun dikkatini önemli şeylerden uzaklaştırmak.” dedi.

KERÇ BOĞAZI'NDA GERGİNLİK

Rusya Federal Güvenlik Servisi, dün yaptığı açıklamada, Ukrayna donanmasına ait "Donbas" adlı geminin Kerç Boğazı'na doğru ilerlediğini ve rota değiştirme talebine uymadığını iddia etmişti.

UKRAYNA: BÖLGEDEKİ VARLIĞIMIZ YASALARA UYGUN

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Rus gizli servisinin, bir kurtarma gemisini tehdit olarak görmesi şaşırtıcı. Azak Denizi paylaşılan bir denizdir ve orada yasalara uygun şekilde bulunuyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.