SON DAKİKA
Hava Durumu

Alıkonulan yurttaş gazeteci, 30 Aralık’ta sözde mahkemeye çıkacak

Alıkonulan yurttaş gazeteci, 30 Aralık’ta sözde mahkemeye çıkacak

Haber Giriş Tarihi: 29.12.2020 12:22
Haber Güncellenme Tarihi: 29.12.2020 12:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Alıkonulan yurttaş gazeteci, 30 Aralık’ta sözde mahkemeye çıkacak

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın sözde yönetimi, dün alıkonulan yurttaş gazeteci Vilen Temeryanov’u güya “yasa dışı eylem organize etmekle” suçluyor. Yurttaş gazeteci hakkında açılan idari dava, 30 Aralık 2020 tarihinde sözde mahkemede görülecek.

Rus işgali altındaki Kırım’da işgalci polis görevlileri, dün sabah saatlerinde yurttaş gazeteci Vilen Temeryanov’u alıkoydu. Sözde polis ilk önce Temeryanov’u polis şubesine daha sonra ise Akmescit’in Merkez Bölge Mahkemesine götürdü. Polis tutanaklarında yapılan hatalar yüzünden yurttaş gazeteciye karşı açılan idari dava sözde mahkemede görülemedi. Sözde hakim duruşmayı 30 Aralık 2020 saat 10.00’a erteleme kararı aldı. Vilen Temeryanov ise asılsız yere gün boyunca işgalciler tarafından alıkonuldu.

Konu ile ilgili dün akşam açıklama yapan avukat Emil Kurbedinov, “Mahkemede saatlerce bekledik. Vilen sabah saat 9 civarında alıkonuldu. Ancak mesai saati bittiği için mahkeme duruşmayı 30 Aralık saat 10.00’a erteleme kararı aldı. Dava dosyasını inceledim. Hiçbir kanıt sunulmadı; sadece polis görevlilerinin raporları. Raporlarda Vilen’in bazı eylemlerin organizatörü olduğu ileri sürülüyor. Dava dosyasına, Vilen’in mahkeme duruşmasına röportaj hazırlamak için geldiğini net olarak belirten görev belgesini ekledik.” diye bildirdi.

Buna ek olarak avukat, Temeryanov hakkında hazırlanan tutanakta medeni hali ve ailesi hakkında yanlış bilgilerin belirtildiğini anlattı.

"GAZETECİLERE BASKI UYGULANIYOR"

Öte yandan alıkonulmasını değerlendiren Vilen Temeryanov, kendine karşı açılan idari davayı gazetecilere yapılan baskı olarak nitelendirirken, “Polis görevlileri mahkeme önünde neden bulunduğumu biliyorlardı; görev belgemi de gördüler fakat tüm bunları göz ardı ettiler. Bu yapılanlar; insanlara gerçek bilgileri ulaştıran gazetecilere uygulanan baskıdan başka bir şey değildir. Anladığım kadarıyla polis görevlileri için gazeteciler düşman.” dedi.

VİLEN TEMERYANOV ALIKONULDU

Kırım Dayanışması, 28 Aralık 2020 tarihinde, Kırım’ın Canköy bölgesi Frayleben (Volnoye) kasabasında ikamet eden yurttaş gazeteci, Grani.ru haber ajansı muhabiri Vilen Temeryanov’un işgalci görevlilerce alıkonulduğunu bildirdi.

Daha önce de, 3 Kasım tarihinde yurttaş gazeteciler Ablâmit Ziyadinov ve Vilen Temeryanov, Akmescit’te Kırım Tatar siyasi tutsaklar Arsen Abhairov, Rustem Emiruseinov ve Eskender Abdulganiyev’e destek eyleminin yayınını yapmak için geldikleri mahkeme binasının önünde alıkonulmuşlardı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.