SON DAKİKA
Hava Durumu

Alıkonulan Kırım Tatar siyasi tutsaklar için imza kampanyası

Kırım'daki sivil toplum aktivistleri, işgal edilen Kırım'da Kırım Tatarlarına uygulanan baskıya tepki göstermek amacıyla imza kampanyası başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2021 21:44
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2021 21:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Alıkonulan Kırım Tatar siyasi tutsaklar için imza kampanyası

Kırım'daki sivil toplum aktivistleri, işgal edilen Kırım'da Kırım Tatarlarına uygulanan baskıya tepki göstermek amacıyla imza kampanyası başlattı.

Kırım'daki sivil toplum aktivistleri, Rusya tarafından işgal edilen Kırım'da Kırım Tatarlarına uygulanan baskı nedeniyle, imza kampanyası başlattı. Aktivistler, imza kampanyası için bir de tepki mesajı yayımladı. İşgalcilerin, sözde itirafları elde etmek için işkenceye başvurduğuna dikkat çeken aktivistler, "Kırım Tatarları, yeniden baskı, alıkoyma ve işkence ile karşı karşıya. Sözde itirafları elde etmek için birçok yasadışı ve insanlık dışı yöntemler kullanılıyor." ifadelerini kaydetti.

Konu ile ilgili yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

"Son dönemde, Kırım’da baskı ve ceza uygulamaları dalgası başladı. Kırım Tatarları, yeniden baskı, alıkoyma ve işkence ile karşı karşıya. Sözde itirafları elde etmek için birçok yasadışı ve insanlık dışı yöntemler kullanılıyor. 3-4 Eylül 2021'de aktivistler Asan Ahtemov, Aziz Ahtemov ve kamu ve siyasi ulusal lider Nariman Celal'e karşı benzer eylemler gerçekleştirildi.

Güvenlik güçlerinin dile getirdikleri ve sergiledikleri manipülatif açıklamaların zalimane eylemlerini haklı çıkardığına inanmıyoruz.

Nariman Celal’i serbest bırakın, Asan ve Aziz Ahtemov'un bağımsız tıbbi muayenesini yapın, Asan ve Aziz Ahtemov'un avukatlarıyla görüşmesine izin verin. Celal ve Ahtemov’a karşı işlenen kaçırmaların ve diğer yasa dışı eylemlerin nesnel bir şekilde soruşturulması konusunda ısrar ediyoruz.

Dünyanın önde gelen ülkelerinin bir çevre felaketi ile mücadele etmek için birleştiği, dünyanın çeşitliliğini korumak için mücadele ettiği bir zamanda, Rusya Federasyonu Kırım'daki iktidar ve cezalandırma yapılarına büyük kaynaklar harcıyor ve Kırım'a karşı vahşet gerçekleştirmelerine izin veriyor.

Kırım Tatarlarına ve onların ulusal özyönetim kurumlarına yönelik ayrımcılığın ve baskının durdurulmasını talep ediyoruz. Kırım’ın yerli halkı ve Kırım toprakları birbirinden ayrılamaz. Kırım ve Kırım Tatarları her türlü tecavüzden arınmış olmalıdır."

İmza kampanyasına katılmak isteyen okuyucularımız buraya tıklayarak destek verebilir.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.