SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD: Rusya, Kırım'a saldırı birlikleri ve askeri teçhizat sevk etti

ABD: Rusya, Kırım'a saldırı birlikleri ve askeri teçhizat sevk etti

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2021 11:43
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2021 11:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD: Rusya, Kırım'a saldırı birlikleri ve askeri teçhizat sevk etti

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, 22 Nisan 2021 tarihinde Güney ve Batı Askeri Bölgeleri’ndeki ani denetimleri sonlandırarak; Ukrayna sınırları yakınlarına ve işgal altındaki Kırım’a gönderilen birliklerin daimi üslerine döneceğini duyurdu. Fakat bu açıklamalara rağmen Rusya’nın işgal ettiği Kırım’daki askeri varlığını artırmaya devam ettiği bildirildi.

ABD’nin Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Temsilci Vekili Elisabeth Rosenstock-Siller, Rusya'nın Ukrayna sınırlarındaki askeri güçlerini geri çekeceğini açıklamasına rağmen Kırım’a saldırı birlikleri, zırhlı araçları ve topçuları sevk ettiğini açıkladı. Dün çevrim içi olarak düzenlenen AGİT Daimi Konseyi toplantısında konuşan Rosenstock-Siller, "Ukrayna’yı istikrarsızlaştırma ve bölgenin güvenliğini ihlal etme amacıyla yürüttüğü faaliyetler kapsamında Rusya, yıllar boyunca Kırım’daki askeri varlığını artırıyor. Rusya askeri güçleri Ukrayna sınırından geri çektiğini açıklasa da yakın zamanda Kırım’a saldırı birlikleri, T-72B3 tankları, 120 mm havanlar, 122 obüs, zırhlı araçlar ve diğer ekipmanı sevk etti." açıklamasında bulundu.

AGİT TEMSİLCİSİ, RUSYA'NIN KIRIM'DAKİ ARTAN ASKERİ VARLIĞINA DİKKAT ÇEKTİ

ABD’li diplomat, Rusya’nın yasa dışı olarak Kırımlı gençleri Rus ordusunda askeri hizmete zorlamaya devam ettiğini hatırlattı. Bunun dışında Rusya’ya Kırım’daki baskılara son vermeye ve Ukrayna vatandaşları siyasi tutsakları serbest bırakmaya çağrısında bulunan Rosenstock-Siller, "Rusya’yı, Kırım’ın askerileştirilmesine son vermeye ve Ukrayna doğusundaki askerlerini ile askeri teçhizatını geri çekmeye çağırmaya devam ediyoruz." dedi.

Rusya-Ukrayna krizi büyüyor! Rusya, Kırım’a askeri birliklerini gönderdi RUSYA'NIN ANİ ORDU DENETİMLERİ SONA ERDİ

Rus Savunma Bakanı Şoygu, 22 Nisan 2021 tarihinde belirlenen tüm hedeflere ulaşıldığına dikkat çekerek, Güney ve Batı Askeri Bölgeleri‘ndeki ani denetimlerin sonlandırılması kararını aldığını açıkladı. İşgal edilen Kırım’da tatbikata katılan birliklerin, 1 Mayıs 2021’e kadar daimi üslerine dönmeleri yönünde talimat verdi.

RUS BİRLİKLERİ HALA UKRAYNA SINIRLARINDA KALMAYA DEVAM EDİYOR

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, 6 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, Rusya’nın çok sayıda silahı bölgede tuttuğunun altını çizerek, “Rus askerlerinin sayısında bir miktar azalma gördük ancak on binlercesi hala duruyor. Rusya’nın çok sayıda silahı ve askeri malzemeyi burada tuttuğunu görüyoruz.” diye belirtmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.