SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD'nin AGİT Temsilcisi Rusya'nın Kırım'daki insan hakları ihlallerine dikkat çekti

ABD'nin AGİT Temsilcisi: Rusya'nın Kırım'daki hak ihlallerinden büyük endişe duyuyoruz

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2020 20:16
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2020 20:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD'nin AGİT Temsilcisi Rusya'nın Kırım'daki insan hakları ihlallerine dikkat çekti

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Daimi Temsilcisi James Gilmore, Kırım’ın işgalci yönetiminin, baskı uygulamak amacıyla Kırımlıları zorla psikiyatri hastanesine yerleştirdiğini hatırlatarak ABD’nin bundan dolayı büyük endişe duyduğunu ifade etti.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Daimi Konseyi, dün Viyana’da toplandı. Toplantıda konseye hitap eden ABD’nin AGİT Daimi Temsilcisi James Gilmore, Rus işgalci yönetiminin Kırım’daki insan hakları ihlallerine dikkat çekti. 

AGİT TOPLANTISINDA KIRIM'DAKİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

AGİT Daimi Konseyinde konuşan Gilmore, "Baskı uygulamanın ve cezalandırmanın bir biçimi olarak siyasi muhaliflerin ve aktivistlerin zorla psikiyatri hastanesine kapatılması, Kırım Tatarlarına ait ev ve işletmelerde aramaların yapılması, siyasi güdümlü davalar çerçevesinde yalan tanıklık elde etmek için insanlara karşı işkence uygulanması dahil olmak üzere Rusya’nın Kırımlılara yönelik işlediği suistimallerden dolayı büyük endişe duyuyoruz." dedi.

Ayrıca Gilmore, ABD’nin bir kere daha, Rusya’yı Ukrayna’ya karşı yürüttüğü saldırganlığı sonlandırmaya ve Kırım Yarımadasını Ukrayna’ya teslim etmeye davet ettiğini vurguladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.