SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD Dışişleri Bakanlığı raporu: Rusya, Kırım'da dini özgürlükleri ihlal ediyor

ABD Dışişleri Bakanlığından raporu: Rusya, Kırım'da dini özgürlükleri ihlal ediyor

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2020 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2020 12:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD Dışişleri Bakanlığı raporu: Rusya, Kırım'da dini özgürlükleri ihlal ediyor

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı, birçok ülkedeki dini kısıtlamalar ve azınlıkların durumunu değerlendirdiği 2019 Uluslararası Dini Özgürlükler Raporu'nu yayımladı. Raporda işgal edilen Kırım’daki duruma da dikkat çekildi.

KIRIM'DAKİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİNE TEPKİ

Raporu sunan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Rusya’nın işgal ettiği Kırım’daki dini azınlıklara; Müslüman Kırım Tatarları, Ukrayna Ortodoks Kilisesi ve Yehova Şahitlerine baskı uygulamaya devam ettiğini belirtti. Raporda, "İşgalci yönetim, Kırım Tatarlarını tutuklamaya, yasa dışı misyoner faaliyetlerle suçlamaya ve Ukrayna kiliselerine el koymaya devam ediyor." ifadeleri kullanıldı.

"KIRIM UKRAYNA'DIR"

Bakan Pompeo, "Rusya, işgale karşı çıkanlara baskı uygulamayı durdurmalıdır. Ayrıca yasa dışı alıkonulan Ukrayna vatandaşlarını serbest bırakmalı ve işgal edilen yarımadanın üzerindeki kontrolü Ukrayna’ya geri vermeli. Kırım Ukrayna’dır" ifadelerini kullandı.

Bununla birlikte Pompeo, Rusya’nın 2015’ten beri zorunlu askeri hizmet için kendi ordusuna binlerce Kırımlı genci çağırdığını ve zorunlu askeri hizmeti reddedenleri cezalandırdığını hatırlattı.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.