SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Jeenbekov, Brüksel yolcusu

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Jeenbekov, Brüksel'e yapacağı ziyarette ticari ve ekonomik ilişkileri güçlendirmeyi hedefliyor.

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2018 19:09
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2018 19:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırgızistan Cumhurbaşkanı Jeenbekov, Brüksel yolcusu

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Jeenbekov, Avrupa Birliği'nin yönetim merkezlerinden biri olarak bilinen Belçika'nın Brüksel kentine uçtu. AB yetkilileriyle bir araya gelecek olan Cumhurbaşkanı Jeenbekov, bugün Brüksel'e gitmek için İstanbul'dan ayrıldı.

Sooronbay Jeenbekov'un Brüksel'deki AB merkezlerini ziyaret edeceği ve AB'nin üst makamları ile önemli bir görüşme yapacağı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Jeenbekov, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, Avrupa Parlamentosu Başkanı Antonio Tajani, Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ve Avrupa Birliği Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile bir araya gelecek.

Kırgız Cumhurbaşkanı'nın AB yetkilileri ile kişisel bir iletişim ağı oluşturup ikili ilişkileri karşılıklı fayda çerçevesinde en üst seviyeye çıkarmayı hedeflediği belirtiliyor. Jeenbekov'un Brüksel'e yolculuğu öncesinde Kırgız ve AB ortak çalışma grubunun halihazırda bir anlaşma üzerinde çalıştığı öğrenildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.