SON DAKİKA
Hava Durumu

AB Büyükelçilerinden Rusya'ya yönelik Kırım yaptırımlarına yeşil ışık

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2020 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2020 15:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
AB Büyükelçilerinden Rusya'ya yönelik Kırım yaptırımlarına yeşil ışık


Avrupa Birliği (AB) üye ülkelerinin büyükelçileri, Kırım’ın işgali nedeniyle Rusya’ya karşı uygulanan yaptırımları uzatma kararı aldı.



Azatlık Radyosu Brüksel Muhabiri Rikard Jozwiak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "AB Büyükelçileri, Kırım’a yönelik uygulanan yatırım yasağını bir değişiklik olmadan uzatmak için yeşil ışık yaktı." diye bildirdi.





YAPTIRIM KARARI 2014 YILINDA ALINDI

Rusya’nın 2014 yılında Kırım’ı işgal etmesinden sonra AB, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve başka birçok ülke, Rusya’ya yönelik yaptırım uygulama kararı aldı.



İlgili karara göre, Kırım ve Akyar'da (Sivastopol) üretilen ürünlerin, AB’ye ithalatının yapılması, Avrupa şirketlerinin Kırım'a yatırım yapması, Kırım’da şirket ve gayrimenkul satın alınması, Kırım’daki şirketleri finanse etmesi ve onlara hizmet vermesi, Kırım ve Akyar'da (Sivastopol) turizm hizmetleri verilmesi yasaklandı. 



ENERJİ SEKTÖRÜNE DE YAPTIRIM

Bununla birlikte yaptırımlar, işgal altındaki yarımadada ulaşım, telekomünikasyon ve enerji sektörlerinde kullanılacak bazı mal ve teknolojilerin ihracına da kısıtlama getirdi. İşgal altındaki yarımadada bulunan petrol, doğal gaz ve maden arama, çıkarma ayrıca bunların üretimine yönelik teknolojilerin sağlanması yasaklandı.






En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.