İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, TSK’deki FETÖ yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında 30 ilde operasyon başlatıldı.
Türk Silahlı Kuvvetlerinin Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri ile Jandarma Genel Komutanlığına sızan FETÖ mensuplarının “mahrem imamlarca” ankesörlü telefonla arandıkları belirlenen aralarında aktif görevdeki 47 kişinin de bulunduğu toplamda 65 şüphelinin yakalanması için gözaltı kararı çıkartıldı.
İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri zanlıların yakalanması için bu sabah İzmir merkezli 30 ilde operasyon başlattı.
KONYA’DA DA BÜYÜK ÇAPLI OPERASYON
Diğer yandan, Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yapılanan FETÖ/PDY mensubu askeri personel ve bu personele mahrem imamlık yaptıkları tespit edilen şüphelilerin verdiği ifadeler doğrultusunda belirlenen 63 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.