SON DAKİKA
Hava Durumu

#Spor

QHA - Kırım Haber Ajansı - Spor haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Spor haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Rus sporcular Cezayir'deki yarışmaya Suriyeli olarak kaydoldu! Haber

Rus sporcular Cezayir'deki yarışmaya Suriyeli olarak kaydoldu!

Ukrayna’ya yönelik başlattığı topyekun işgal girişimi ve saldırıları nedeniyle Rusya’ya ve destekçisi Belarus’a yönelik yaptırımlar her alanda sürüyor. Yaptırımlar kapsamında uluslararası spor müsabakalarında da Rus sporcuların katılımı askıya alındı. Rus muhalif basın kuruluşu “The Insider”, Cezayir’de gerçekleşecek Pan Arab Oyunlarında Rus sporcuların Suriye vatandaşı gibi listelendiğini bildirdi. Listelenen sporculardan bazılarının soyadlarının ve doğum tarihlerinin değiştirildiği aktarıldı. DOĞUM TARİHLERİ VE İSİMLERİ DE DEĞİŞTİRİLDİ Listede, Suriyeli sporcular olarak Rus judocu Milana Mugu ve jimnastikçi Aleksandra Maksimova yer aldı. Badmintoncu Darya Cedjula, bisikletçiler Tatyana ve Darya Malkova, atlet Karina Poludkina ve yüzücü Anastasya Sorokina'nın isimleri ve doğum tarihleri ​​de değiştirildi. BAŞKA ÜLKELERİN BAYRAĞI ALTINDA YARIŞMAYA KARAR VEREN EN AZ 17 SPORCU VAR Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik topyekun işgal girişiminin ardından Rus sporcular, müsabakalardan men edildi. Bunun ardından Rus sporcular uluslararası yarışmalara katılarak yasakları delmenin yollarını arıyor. The Insider, diğer ülkelerin bayrağı altında yarışmaya karar veren en az 17 sporcu olduğunu açıkladı. ULUSLARARASI OLİMPİYAT KOMİTESİNDEN RUSYA VE BELARUS'A YAPTIRIM KARARI Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), Ukrayna’ya karşı işgal girişimi nedeniyle Rusya ve Belarus’a yönelik yaptırımların sıkı bir şekilde yürürlükte kalacağını duyurdu. Uluslararası Olimpiyat Komitesinden yapılan açıklamada “IOC İcra Kurulu, oy birliğiyle Rusya, Belarus ve hükumetlerine yönelik yaptırımların sıkı bir şekilde yürürlükte kalması gerektiğini yeniden teyit etti” ifadesi kullanıldı. Ayrıca IOC Başkanı Thomas Bach, işgalci Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgal girişimi nedeniyle “Yaptırımlar sağlam bir şekilde yürürlükte kalmalıdır” ifadesini kullandı.

Ermeni sporcudan Türk sporcuya skandal hareket: Tokalaşmadı, yumruk attı! Haber

Ermeni sporcudan Türk sporcuya skandal hareket: Tokalaşmadı, yumruk attı!

Gürcistan’da düzenlenen Batum Açık Uluslararası Karate Turnuvası etkinliğinde, Ermeni sporcu skandal bir davranış sergiledi. Ermeni sporcu, Azerbaycan Türkü sporcunun yanına yaklaşarak yüzüne yumruk attı. ERMENİ SPORCUDAN SKANDAL DAVRANIŞ! Azerbaycan Karate Federasyonu Teknik Direktörü Elmin İsayev, 3 Temmuz 2023 tarihinde Azerbaycan basınına konuya ilişkin demeç verdi. İsayev, "Olay, Samuray Karate kulübü üyesi Alika Semihova ile Ermeni rakibi arasında oynanan final maçında meydana geldi. Sporcumuz Ermenistan temsilcisini ana süre içinde 2-0 yendi. Rakip maçı bırakmak istedi. Bunu yapamayan Ermeni sporcu, Alika'ya yaklaştı. Biz onu selamlamaya geldiğini düşündük. Ama spora yakışmayan bir hareketle karatecimizin yüzüne vurdu. Ancak sporcumuz itidalli davrandı ve kültürünü gösterdi. Her şey Japonya'dan Dünya Şotokan Karate Federasyonu Başkanı Hitoshi Kasuya'nın gözleri önünde oldu" açıklamasını yaptı. ???? Ermeni sporcudan Türk sporcuya skandal hareket! Tokalaşmak yerine yumruk attı! ???? https://t.co/xNeV2NraVU pic.twitter.com/aAZHuR51cx — QHA - Kırım Haber Ajansı (@qha_kirimhaber) July 4, 2023 GÜRCÜLER, ERMENİ SPORCUYU DİSKALİFİYE ETMEDİ İsayev, Ermeni sporcunun yarışmadan diskalifiye edilmesi gerektiğini belirterek, "Elinden gümüş madalya alınmalı ve kürsüye çıkmamalıydı. Maalesef Gürcüler bunu yapmadı. Biz, altın madalya kazanarak ve bayrağımızı en yüksek zirveye çekerek onları cezalandırdık" ifadelerine yer verdi.

Ukraynalı sporcu, İranlı sporcuyu protesto etti! Haber

Ukraynalı sporcu, İranlı sporcuyu protesto etti!

Bir yılan fazla  süredir Ukrayna'ya yönelik aralıksız saldırı düzenleyen Rusya'ya İran yapımı Şahid hava araçları sağlayan İran'a tepkiler dünyanın her alanında sürüyor. Ukraynalı halterci İvan Çuprinko, Güney Afrika'da düzenlenen Bench Press Dünya Şampiyonası ödül töreninde İranlı sporcu ile tokalaşmadı. UKRAYNALI SPORCU, İRANLI SPROCUNUN ELİNİ SIKMAYI REDDETTİ Ukrayna Milli Halter Federasyonu, Çuprinko’nun 74 kg sıklet klasmanında 300,5 kg ağırlık derecesiyle dünya şampiyonu olduğunu ve dünya rekoru kırdığını duyurdu. İvan Çuprinko’nun ödül töreni görüntülerinde ikinci sırada bulunan Güney Afrikalı halterci ile el sıkıştığı görülürken, üçüncü sırayı alan İranlı sporcunun elini sıkmayı reddettiği görüldü. Ukraynalı haltercinin İranlı sporcuyu protesto etmesinin arkasında, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik topyekun işgal girişiminde İran'ın Rusya'ya verdiği desteği yatıyor. İran savaş boyunca, Ukrayna’ya saldıran işgalci Rusya’ya füze ve daha fazla kamikaze insansız hava aracı tedarik etti. İran'ın Rusya'ya yönelik desteği sadece askeri alanda değil, siber teknoloji alanında da savaş boyunca sürdürüldü. UKRAYNA'DAN İRAN'A YAPTIRIM Ukrayna, İran Dışişleri Bakanlığının skandal ifadelerinin ardından İran’a karşı yaptırım uygulamak için harekete geçti. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, 29 Mayıs 2023 tarihinde Ukrayna Parlamentosu Verhovna Rada’ya, İran’a 50 yıl süreyle yaptırım uygulanmasına ilişkin bir karar tasarısı sundu. "RUS TERÖRİZMİNE ORTAK OLMAKTAKİ ÇIKARINIZ NEDİR?" Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, 25 Mayıs 2023 tarihinde yayımladığı videoda, İran yönetimine çağrı yapmış ve Rusya’ya SİHA sağlamaktan vazgeçmesini istemişti. Zelenskıy bu konuda şunları ifade etmişti: "Basit soru şu: Rus terörizmine ortak olmaktaki çıkarınız nedir? İran bu tür cinayetlerden ne kazanıyor? Silahı tutan Rus ama silah sizin. Her gece Ukrayna'yı terörize eden Şahid hava araçları İran halkının tarihin karanlık tarafına daha fazla kayacağı anlamına geliyor?" İRAN, SUÇUNU KABUL ETMEMEKTE ISRARCI İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, 27 Mayıs 2023 tarihinde konuya ilişkin bir demeç vererek, "Ukrayna Cumhurbaşkanının İran İslam Cumhuriyeti'ne karşı kuruntulu iddialarını tekrarlaması, Batılı ülkelerden mümkün olduğu kadar çok silah ve mali yardım çekmeyi amaçlayan İran karşıtı propaganda ve medya savaşıyla uyumludur" dedi.

Türk milli güreşçiler, Bulgaristan'da şampiyon oldu Haber

Türk milli güreşçiler, Bulgaristan'da şampiyon oldu

Bulgaristan'da 2 Mart Perşembe günü başlayan ve 5 Mart'ta sona erecek Dan Kolov-Nikola Petrov Turnuvası'nın üçüncü gününde Türk milli güreşçiler Yasemin Adar ve Ahmet Duman, altın madalya kazandı. Türkiye Güreş Federasyonundan 4 Mart'ta yapılan açıklama ile kadınlar 76 kiloda Yasemin Adar'ın, erkekler serbest stil 57 kiloda ise Ahmet Duman'ın rakiplerini yenerek altın madalya kazandıkları duyuruldu. TÜRK GÜREŞÇİLERDEN SOFYA'DA 9 MADALYA Bulgaristan’ın Sofya kentinde düzenlenen Dan Kolov-Nikola Petrov Turnuvası’nın ikinci gününde milli güreşçiler 7 madalya kazandı. 2 Mart Perşembe günü başlayan ve 5 Mart Pazar günü sona erecek turnuvanın ikinci gününde grekoromen stilde 1 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya kazanıldı. Serbest stilde ise Türk güreşçiler 1 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya elde etti. Madalya kazanan sporcuların isimleri ve sıkletleri şöyle: Grekoromen Stil 55 kg Adem Burak Uzun – Altın Madalya 82 kg Burhan Akbudak – Gümüş Madalya (Sakatlığı sebebiyle finalde mücadele edemedi) 55 kg Ahmet Ekrem Taşkınoğlu – Bronz Madalya 63 kg Mehmet Çeker – Bronz Madalya 76 kg Yasemin Adar- Altın Madalya 57 kg Ahmet Duman- Altın Madalya Serbest Stil 61 kg Recep Topal – Altın Madalya 70 kg Servet Coşkun – Gümüş Madalya 79 kg Ramazan Sarı – Bronz Madalya Yasemin Adar ve Ahmet Duman'ın elde ettiği başarı ile turnuvada Türk milli  sporcuların madalya sayısının da 9'a yükseldiği belirtildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.